Centar za razvoj mladih iz Bijeljine organizovao je odlazak djece koji su članovi ovog udruženja na kamp za djecu MOJ SUPER RASPUST na planinu Taru, te saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

„Kamp za djecu Moj super raspust najbolji je i najdugotraniji kamp za djecu u regionu. Realizuje se već 12 godina i učestvovalo je preko 150.000 djece. Jedan naš kolega nastavnik, član udruženja, je prije nekoliko godina bio voditelj radionica na tom kampu. Prenio nam je dobre utiske i preporuke i krajem prošle godine smo stupili u kontakt sa Turističkom agencijom Superlino Travel iz Beograda koja je organizator cjelokupnog projekta kampa za djecu Moj super raspust. Uspostavili smo komunikaciju i sklopili Sporazum o saradnji za Republiku Srpsku. Okupili smo grupu članova udruženja koji su nastavnici i djecu koja su bili ili su u međuvremenu postali naši članovi. Sve smo organizovali u skladu sa važećim zakonima Republike Srpske“, ističe na početku razgovora Ana Spremić Solaković, predsjednica udruženja Centar za razvoj mladih.

Spremić Solaković dalje opisuje da je na kampu za djecu „Moj super raspust“ učestvovalo pedeset i petoro djece i šest nastavnika iz Bijeljine. Destinacija kampa je bila planina Tara, smještaj u hotelu Beli bor, a na kampu su boravili šest dana u periodu od 21. do 26. jula,  u sedmoj smjeni kampa.

Mladi kamperi imali su priliku da učestvuju u brojnim aktivnostima koje su avanturističkog, kreativnog, edukativnog i zabavnog karaktera. Nabrajamo samo neke od njih a to su zip-line (spuštanje po žici), zorbing (kotrljanje u velikoj lopti), penjanje na vještačku stijenu, radionica hemijskih eksperimenata, mačevanje, streličarstvo, Umovanje (radionica priča sa problemskim zadacima), vožnja bagija, Slip*N Slide (spuštanje niz vodenu podlogu), džinovski pikado, orijentacija u prirodi, Jadžent (nova verzija igre „Između dvije vatre“), Survajver, štafetne igre i igre spretnosti, te brojne druge aktivnosti. Svako veče mladi kamperi su učestvovali u zabavnim žurkama kao što su kreativna pozorišna predstava, zabava uz logorsku vatru, maskenbal, Superraspustovizija. Sa mladim kamperima su sve aktivnosti realizovali profesionalni animatori koji su prethodno završili akreditovani kurs. Njih je predvodio naš kolega prosvjetni radnik, učitelj i autor knjiga za djecu, Dušan Pejčić, koji je sa svim animatorima kroz zabavne aktivnosti udahnuo kampu čaroliju, djeci osjećaj posebnosti i druženja za vječno pamćenje. Svi učesnici su ponijeli najljepše utiske sa kampa, bilo je i suza kod mladih kampera, i svi su saglasni da jedva čekaju da naredne godine dođu ponovo na novo izdanje kampa.

Predsjednica udruženja Centar za razvoj mladih je na kraju našeg razgovora navela da će nastojati da preko kolega prosvjetnih radnika iz drugih gradova Republike Srpske organizuju odlazak djece na kamp za djecu Moj super raspust i iz tih gradova i mjesta jer kroz osnovnoškolski sistem nemaju mogućnost da dovoljno putuju, postanu samostalni i kvalitetno provode slobodno vrijeme bez tehničkih uređaja i interneta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име