Željko Raljić, koji je inače i predsjednik GO SDS Banja Luka više nije vršilac dužnosti izvršnog direktora za tehničke u banjalučkom preduzeću “Vodovod”. Njega je sa te funkcije smijenio  Nadzorni odbor ovog preduzeća na vanrednoj elektronskoj sjednici.

Vanredna sjednica je održana u petak 26. jula.

Kako saznajemo Raljić je jutros obavjestio svoje saradnike da smijenjen, spakovao je stvari iz svoje nekadašnje kancelarije i napustio upravu preduzeća.

-Ničim izazvano razrješenje Željka Raljića sa mjesta izvršnog direktora banjalučkog Vodovoda poruka je da stručnost i reference često zasjeni politika koja ne prašta drugačiji politički stav.

Željko Raljić je kadar sa besprekornom biografijom, mašinski inženjer sa iskustvom i radom koji ga preporučuju da može da upravlja velikim sistemima. O Željkovom radu i ljudskosti najbolje govore njegove radne kolege koje su jutros iznenađene njegovom smjenom, saopšteno je iz SDS.

-Obračun sa kadrovima Srpske demokratske stranke u Banjaluci postala je praksa gradskih vlasti. Poručujemo da to nije put kojim aktuelna vlast u Banjaluci treba da ide i da politički revanšizam ne smije da postane praksa u najvećem gradu, praksa kakva je inače karakteristična za režim u Republici Srpskoj na čelu sa SNSD-om, navode dalje iz SDS.

Iz SDS ističu da tim potezom aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kažnjava kadrove SDS, zato što ga ta stranka nije podržala u njegovom nastojanju da pobjedi na predstojećim lokalnim izborima i osvoji drugi mandat.

Na funkciju v. d. izvršnog direktora za tehničke poslove u  „Vodovodu“ Raljić je imenovan u avgustu 2021. godine, kao kadar SDS-a kojeg je odabrao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Tom prilikom je Stanivuković promjenio kompletnu upravu „Vodovoda“ koja je postavljena za vrijeme njegovog prethodnika Igora Radojičića, tada kadra SNSD.

Kako se saznaje za sada nije imenovan Raljićev nasljednik, ali za sutra je zakazana redovana sjednica NO i očekuje se da će to biti jedna od tačaka dnevnog reda.

-Ne bih politizovao to pitanje. Raljić, u vrijeme najvećih vrućina koje su trajale oko 15 dana i u vrjeme najveće suše, nije bio na terenu sa ljudima, znači nije bio na svom radnom mjestu. Direktor Dudukovic i Zolak su na terenu u mnogo slučajeva bili sa mnom, rekao je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

Ovako je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prokomentarisao današnju smjenu tehničkog direktora banjalučkog „Vodovoda“ Željka Raljića iz Srpske demokratske stranke, .

On kaže da smjena nije povezana, što se Gradski odbor SDS-a Banjaluka podržao kandidaturu Jelene Trivić za gradonačellnika Banjaluke.

 „Ničim izazvano razrješenje Željka Raljića sa mjesta izvršnog direktora banjalučkog Vodovoda poruka je da stručnost i reference često zasjeni politika koja ne prašta drugačiji politički stav“, kaže se u saopštenju Gradskog odbora banjalučkog SDS-a.

Željko Raljić je, dodaju, kadar sa besprekornom biografijom, mašinski inženjer sa iskustvom i radom koji ga preporučuju da može da upravlja velikim sistemima.

O Željkovom radu najbolje govore njegove radne kolege koje su jutros iznenađene njegovom smjenom. 

Kako tvrde, obračun sa kadrovima Srpske demokratske stranke u Banjaluci postala je praksa gradskih vlasti.

„Poručujemo da to nije put kojim aktuelna vlast u Banjaluci treba da ide i da politički revanšizam ne smije da postane praksa u najvećem gradu, praksa kakva je inače karakteristična za režim u Republici Srpskoj na čelu sa SNSD-om“, navode u banjalučkom SDS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име