Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju praznik posvećen Svetom arhangelu Gavrilu, vjesniku dobrih i radosnih vijesti. Ljetni Aranđelovdan praznuje se 26. jula, a praznik je posvećen Svetom arhangelu Gavrilu, Blagovjesniku.

Tim povodom danas je po prvi put upriličena i krsna slava u crkvi koja je posvećena Saboru Arhangela Gavrila u Lipovicama kod Lopara.

Kumstvo za narednu godinu uzeo Želimir Nešković, srpski delegat u Domu naroda PS BiH.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam na prvoj krsnoj slavi crkve posvećenoj Saboru Arhangela Gavrila u Lipovicama uzeo kumstvo za narednu godinu. Samom obilježavanju krsne slave hrama u Lipovicama je prisustvovao veliki broj vjernika, a liturgiju je predvodio protojerej-stavrofor Zoran Ilić, paroh pribojski, tekao je Želimir Nešković.

Nešković je veliku zahvalnost izrazio Mitru Tojiću, predsjedniku građevinskog odbora za izgradnju bogomolje u Lipovicama kod Lopara, za koga dalje kaže da zajedno sa mještanima Lipovica i okolnih mjesta, daje ogroman doprinos u organizaciji za nastavak i završetak radovan ovoj svetinji.

Sveti arhangel Gavrilo je simbol mira, ljubavi i radosti u čitavom čovječanstvu, pa je UNICEF fresku Beli anđeo iz manastira Mileševa izabrao za simbol Evrope.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijelini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име