Gradonačelnik Grada Bijeljina, Ljubiša Petrović, danas je potpisao 17 ugovora sa udruženjima od opšteg interesa za Grad Bijeljinu.

Tim povodom, Petrović je istakao da je na Javnom konkursu bilo prijavljeno 18 udruženja, a 17 je zadovoljilo propisane kriterijume.

„Naime, riječ je o ukupnom iznosu sredstava predviđenim budžetom u iznosu od 240.000KM za tekuću 2024. godinu. Evidentno je i povećanje budžetskih sredstava, s obzirom da je prošle, 2023. godine, nivo dodijeljenih budžetskih sredstava bio 182.000KM. Moramo da kažemo da je od 17 udruženja sa kojima smo potpisali ugovor, tri udruženja su po prvi put stekli status udruženja od javnog interesa. Iskoristio bih priliku da čestitam svim udruženjima, današnjim predstavnicima, jer želimo da učinimo sve da nivo kvaliteta života naših sugrađanja, korisnika financijskih srestava u konačici bude bolji. Danas smo mogli vidjeti da grad Bijeljina može biti ponosan na rad civilnog sektora, na rad udruženja i na taj način, da kao dobri ambasadori našeg grada, širimo mrežu prijateljstava i razvijamo naš partnerski odnos koji će biti proširen sigurno na još veći broj međunarodnih donatora, jer sada naša udruženja, nakon današnjeg potpisivanja ugovora mogu da kažu da su ona udruženja od javnog interesa za naredni četvrogodišnji period“, rekao je Petrović.

Tanja Milinković, izvršna direktorica Udruženja žena s invaliditetom „Impuls“, navela je da je u ime Udruženja potpisala ugovor sa Gradom Bijeljina na četiri naredne godine, te su sklapanjem ugovora proglašeni organizacijom od javnog interesa.

„Posebno se zahvaljujemo za ovaj status Gradu Bijeljina, jer će nam pomoći daljem u djelovanju i iznalaženju dodatnih sredstava od inostranih donatora, a naravno i raditi u sinergiji i partnerstvu, kao što smo i do sada radili, sa Gradskom upravom Grada Bijeljina. S obzirom da udruženje okuplja socijalno isključenu i višestruko diskriminisanu grupaciju stanovnika koji nisu ravnopravni građani, nažalost, još uvijek u našem gradu, nastojećemo da zajednički rješavamo i sistemski rješenja donosimo“, rekla je Milinković.

Mihajlo Vidić, predsjednik Udruženja SUBNOR, jednog od najstarijih udruženja koje egzistira još od 1946. godine, rekao je da su danas konačno dobili srednjoročni period stabilnijeg rada udruženja.

„Proglašeni smo kao udruženja od javnog interesa za naredne četiri godine, što će svakako doprinjeti kvalitetnijem radu udruženja. Moram istaći da smo imali dosta dobru saradnju sa Gradskom upravom, sa Gradonačelnikom. Imamo još nekoliko projekata u ovoj i narednoj godini da uradimo i takođe smo naišli na razumijevanje Gradonačelnika i Gradske uprave. Udruženje se bavi njegovanjem tradicije narodno-slobodnoške borbe, kulture i sjećanja i drago nam je da smo nakon jednog perioda u kojem smo bili, da kažem u neku ruku zapostavljeni, ponovo naišli na razumijevanje Gradske uprave“, rekao je Vidić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име