Na adresu portala Dešavanja u Bijeljini stigla je reakcija Radislava Borovčanina predsjednika MZ Janja i potpredsjednika Boračke organizacije Bijeljina kojom reaguje na juče održanu konferenciju za štampu Udruženja veterani Garde Panteri te istu prenosimo u cjelosti:

Portali, naslovnice, režimski mediji, lažni nacionalisti i obnovljene novokomponovane patriote bliske režimu juče su se utrkivale ko će više, snažnije i zvučnije udariti na Petrovićev stajling i zajedničku fotografiju sa predstavnicima bošnjačke vlasti na ceremoniji otvaranja džamije.

Da su tako te velike “patriote“ glasne kada je u pitanju položaj boraca u Republici Srpskoj gdje bi nam bio kraj?

Borac sam prve kategorije Vojske Republike Srpske, potpredsjednik Boračke organizacije Bijeljina i predsjednik multietničke Mjesne zajednice Janja u kojoj je većinsko stanovništvo bošnjačke  nacionalnosti i dugogodišnji član Srpske demokratske stranke, pa imam mnogo veći legitimitet  da o ovoj temi govorim u odnosu na bilo koga drugog.

GARDA PANTERI: Gradonačelnik je u svom govoru pokušao da minimizira sve ono što su srpske patriote radile 1992. godine (video)

Za vrijeme rata devedesetih godina koji nas je  zadesio ne voljom građana, ne voljom nijednog poštenog građanina, taj isti Petrović je bio maltene u pelenama, na početku rata imao je samo tri godine, ne zna i ne može da zna i na kraju  ne treba da zna ko je sve iz redova Bošnjaka i Hrvata bio na visokim vojnim pozicijama.

Na kraju krajeva, ne znam ni ja što sam bio učesnik rata, ne znaju ni oni sa druge strane. Ako smo toliko opasni, ako smo takve patriote, ako imamo potpuni legitimet, što naši pripadnici MUP-a nisu intervenisali, priveli dotičnog, no su brinuli o njegovoj bezbjednosti?

Vidite, meni je drago što su Bošnjaci tako ispoštovali svoje borce, pa su nekadašnji  pripadnici njihovih jedinica na čelnim pozicijama – članovi Predsjedništva, predsjednici,  potpredsjednici Federacije, načelnici, gradonačelnici… Gdje smo mi borci u Republici  Srpskoj?

Gdje su naši generali? Gospodo, Srbende, nacionalisti i veliki heroji, mi smo naše generale izručili u Hag, mi smo ih predali, ne Bošnjaci, ne Hrvati, već mi SRBI!

Mi Srbi smo  naše generale kao pse izručili i dopustili da im se sudi u bijelom svijetu, daleko od otadžbine za koju su ginuli! Krvarili su za Republiku Srpsku i šta su dobili? Gdje su vam ostali borci koji su ostavili mladost u rovu, koji su ostali bez dijelova tjela, gdje su vam?

Ja ću Vam reći, u redu za  pečenicu za Božić, u redu za podizanje mizernog boračkog dodatka (borački dodatak je u  Federaciji veći 5 puta), u redu da predaju zahtjeva za ogrijev, za adaptaciju kupatila u 21. vijeku, a kada napuste ovaj svijet njihova porodica moli za sredstva za sahranu, eto tu su vam borci gospodo!

Što o tome ne pričate velike patriote, sluge režima i oni koji ste se u saradnji sa režimom  dobrano obogatili?

To je skandal velike patriote. A skandal svih skandala je to što dok na  čelnim mjestima Federacije su borci, nas dvije decenije vodi u propast jedan dezerter, kojem  se klanjate, pred kojim ne smijete riječ reći, nekada neustrašivi borci danas su sluge nakaradnog  režima koji je iselio više Srba iz Republike Srpske poslije rata nego što je u samom ratu  nastaradalo! Pitate li se zašto?

Kao čovjek koji živi u Janji, kome je čast i zadovoljstvo što je predsjednik ove mjesne zajednice,  mogu reći da posljednjih godina svi zajedno činimo sve da bi obnovili suživot, ja imam veliki  broj prijatelja Bošnjaka, zajedno otvoreno govorimo o nesreći koja nas je zadesila, gledamo se u  oči i borimo sada neke druge bitke zajedno, bitke za opstanak. Dosta je bilo krvi i od stare  otrcane priče se ne živi, ako želimo da opstanemo i jedni i drugi i treći moramo se zajedno boriti, poštovati i sarađivati.

Ljubiša Petrović je mlad čovjek, nezadojen mržnjom i neko ko trasira put pravim vrijednostima, ko poštuje tuđe, a voli svoje, i na kraju, on je gradonačelnik svih građana  Bijeljine, dijete Republike Srpske koju su i njegov djeda i otac branili, ali i svidjelo se to nekome ili ne, državljanin Bosne i Hercegovine jer, patriote moje, pogledajte svoje pasoše,  pogledajte oznake graničara kada ulazite u zemlju, to je jedina istina, svidjelo se to nama ili ne,  i kao državljanin Bosne i Hercegovine morate biti u kontaktu sa onima koji su na njenim čelnim mjestima.

Ne boli Petrovićevo zeleno odjelo, boli ’’Carevo novo odjelo’’!

Toliko od jednog borca, roditelja i Srbina koji živi među Bošnjacima u dobrim susjedskim odnosima, od patriote kojeg boli licemjerstvo onih koji su se preko naših života obogatili, onih koji su otjerali najbolje od nas i koji su zaboravili ko je i zašto je stvarao Republiku Srpsku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име