Savska regata je tradicionalna manifestacija koja se održava u okviru Pantelinski dana i ove godine će se održati 28. jula sa početkom u 10.00 časova.

„Praktično, ona je uvod u Pantelinske dane. Ovo je osma po redu Savska regata, a startna pozicija su Sprudovi, reon skelski prelaz Subotište u Donjem Crnjelovu, a cilj je u Rači. Pokrovitelj manifestacije je Grad Bijeljina, organizator Turistička organizacija uz materijalno-tehničku podršku Odjeljenja za boračku, inalidsku i civilnu zaštitu. U pripremi i realizaciji održavanja Savske regate učestvovaće Granična policija, policijska stanica Bijeljina, Dom zdravlja, zatim, Odsjek za civilnu zaštitu, ronilačkih klubovi, AD „Komunalac“ TVSJ Bijeljina i Odeljenje za stambeno-komunalne poslove. Od navedenih organa se formirao radni tim koji će izvršiti pripreme za realizaciju Savske regate“, rekla je direktor Turističke organizacije Jasmina Abdulahagić koja dodaje da se izuzetno vodi računa o bezbijednosti učesnika.

„Svi učesnici će biti osigurani od strane osiguravajuće kuće i za sve učestnike će biti utvrđena pravila koja će se morati poštovati. Prijave za Savsku regatu se mogu vršiti u Turističkoj organizaciji za vrijeme radnog vremena radnim danima od 7.00 do 15.00 časova i na dan održavanja Regate na startnoj poziciji od 7.00 do 9.30 časova. Svi učesnici prilikom prijave će morati potpisati izjave o prihvatanju odgovornosti i poštovanju pravila ponašanja na Savskoj regati. Dan prije će se pripremiti kamp za prihvat učesnika Regate. Pripremlje će izvršiti Odjeljenje za civilnu zaštitu i AD „Komunalac“. Počasni komandant je Gradonačelnik. Očekujemo veliki odziv učesnika iz regiona i, pored promocije Semberije, gostoprimstvo našeg naroda je jedan od većih aduta turističke ponude Grada Bijeljina“, istakla je Abdulahagić i pozvala sve građane da im se pridruže i uživaju u druženju.

Radoslav Ostojić, savjetnik Gradonačelnika rekao je da očekuju veliki broj učesnika i da Regata prođe bez ikakvih incidenata.

„Ovim počinjemo Pantelinske dane za koje smo se, ove godine, trudili da ih dodatno obogatimo. U okviru Pantelinskih dana pripremili smo veliki broj koncerata, različitih aktivnosti u saradnji s ambasadama, ali sve to ćemo nakon objaviti“, rekao je Ostojić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име