Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sa saradnicima posjetio je danas djecu koja se nalaze u desetodnevnom boravku u Bečićima, u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske 2024.godine“.

U Bečićima trenutno boravi peta ovogodišnja smjena od 127 djece iz Kneževa, Stanara, Bijeljine, Nevesinja, Berkovića i LJubilja, uz stručnu podršku vaspitača i stručnog osoblja.
Učesnici projekta su za ministra i ostale goste uz pomoć stručnog osoblja, koji rade sa njima tokom boravka, pripremili priredbu i pokazali svoje talente.

,,Djeca ovdje kvlitetno provode vrijeme u različitim aktivnostima, razvijaju svoje umjetničke ili sportske potencijale, a mnogi nauče i da plivaju.

Ali najvažnije od svega je druženje i sticanje novih poznanstava, od kojih će neka zasigurno potrajati i godinama. To mi u razgovoru kažu i djeca, i stručni saradnici koji se ovdje brinu o njima. Ovaj Projekat podstiče ne samo razvoj djece, već i svega onog plemenitog u čovjeku, te daje doprinos zdravom odrastanju i zato je on jedan od najznačajnijih Projekata koje imamo kao Republika Srpska“, ističe ministar Šeranić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić podsjetio je da je briga o djeci u fokusu i kod unapređenja sistema dječije zaštite i proširenja kvaliteta i obima prava koje porodice i djeca ostvaruju u Republici Srpskoj.

Ovom prilikom ministar je mališanima odsvirao jednu pjesmu na gitari, uz koju su ga oni sa oduševljenjem pratili i pjevušili.

Zajedno na ministrom Šeranićem i direktorom Jovićem, mališani su na plaži odmjerili snage uz igru ,,Vuča konopca“.

Bečićka plaža bila je danas ispunjena igrom, smijehom i radošću.

Direktor Javne ustanove Javni Fond za dječiju zaštitu Nedeljko Jović zahvalio se Vladi Republike Srpske i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite za kontinuiranu podršku u realizaciji Projekta i naglasio da je ponosan što se jedan ovakav projekat uspješno realizuje u ustanovi kojom rukovodi.

Jović je posebno izrazio veliku zahvalnost stručnom osoblju, koordinatorima, vaspitačima, sportskim animatorima, medicinskim timovima i studentima volonterima.

U pitanju su kategorije djece koja kontinuirano učestvuju u Projektu od samog početka, prije svega djeca iz socijalno ugroženih porodica-korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica boračke populacije, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti i dr.

,,Projektom ,,Socijalizacija djece Republike Srpske“ obuhvaćeno je više od 38.000 učesnika, od čeka preko 30.000 djece, iz svih opština Republike Srpske“, podsjeća direktor Jović.

Tokom 2024.godine, u periodu od 1.juna do 24.septembra projektom će biti obuhvaćeno oko 1.700 djece, u trinaest smijena.

Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ realizuje JU Javni fond za dječiju zaštitu, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a na osnovu Zakona o dječjoj zaštiti i finansijsku podršku Vlade Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име