U finalu, pred 71.000 ljudi, trijumf Španaca nad Engleskom 2:1.

Junak meča Mikel Ojarzabal, streijelac gola u 87. minutu.

Fudbaleri Španije pobijedili su večeras u Berlinu Englesku u finalu Evropskog prvenstva i tako osvojili svoju četvrtu prvu titulu evropskog šampiona.

Španija – Engeska 2:1

Španija je povela u 47′ minutu utakmice golom Nika Vilijamsa. Golu je predhodio fenomenalan, precizan, efektan napad Španije, Ruiz, pa Jamal koji šalje svoju četvrtu asistenciju na turniru, a Vilijams je bio nepogrešiv iskosa sa lijeve strane, sa nekih 7-8 metara za 1:0.

U 73′ minutu tek što je ušao u igru napadač Čelsija donosi poravnanje, perfektnim, preciznim udarcem po zemlji na povratni pas iz kaznenog prostora Španije, a Unaj Simon je bio kratak da spriječi najgore. Palmer je iskoristio sjajnu asistenciju Belingema i sa vrha šesnaesterca šutira neodbranjivo za 1:1.

U 87′ fantastična akcija Španije i gol Mikela Ojarzabala za vodstvo od 2:1.

Španija je osvajanjem četvrte titule evropskog šampiona izjednačila rekord Nemačke/Zapadne Nemačke, a titule je osvajala 1964, 2008. 2012. i sada 2024. godine.

Utakmica se igrala na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a selekcija Španije smatrala se i favoritom, pošto je pobijedila u svih šest utakmica na Evropskom prvenstvu i prema ocjenama stručnjaka igrala je najbolje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име