Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović obavijetio je janost putem svog zvaničnog FB naloga da je u Gradskoj upravi upriličen prijem za bijeljinske šahiste koji naš grad predstavljaju na najbolji mogući način te post prenosimo u cjelosti:

Najljepši dio u vezi sa poslom gradonačelnika je upravo u tome što sam stalno u kontaktu sa ljudima i što imam čast da upoznam ljude koji naš grad predstavljaju na najbolji mogući način.

Bijeljina ima šahiste svjetskog ranga i upravo u ovoj igri koja je odraz mudrosti imamo najbolje predstavnike.

Imali smo tu čast i zadovoljstvo da našu Gradsku kuću posjeti mlađana Mila Jović, prošlogodišnja šampionka Republike Srpske u brzopoteznom šahu i ovogodišnja osvajačica bronzane medalje na Kadetskom omladinskom prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Mila je polaznik škole šaha „Klub 5“ i na prijemu je Mila bila u pratnji predsjednika „Klub 5“ Želimira Tešića kao i potpredsjednika i trenera Vedrana Petričevića.

Iz Šahovskog kluba „Svetozar Gligorić“ posjetio nas je ni manje ni više do FIDE majstor i učesnik predstojećeg Omladinskog šahovskog prvenstva svijeta u Brazilu Emanuel Lazić ali i olimpijski reprezentativac u šahu i velemajstor Dalibor Stojanović i međunarodni šahovski sudija Vlado Stojanović.

Budite iskreni, jeste li znali da naša Bijeljina ima šampionku u brzopoteznom šahu, da imamo FIDE majstore, da imamo olimpijce u šahu i međunarodne sudije?

Nedovoljno govorimo o ljudima koji zavređuju pažnju, koji su zaslužni za naljepše lice naše Bijeljine i koji su dio najljepšeg mozaika naše Semberije.

Moramo o njima više pričati, truditi se da promovišemo prave vrijednosti i da se njima ponosimo.

Ali ne samo to, u ovakve ljude Grad mora ulagati, u skladu sa tim, „Klub 5“ će u narednom periodu dobiti kako finansijsku podršku tako i podršku u vezi sa promocijom šaha i pravih vrijednosti.

Za Emanuela Lazića ćemo navijati svim srcem i Grad će podržati kupovinu avionskih karata za Brazil.

Vaše prezentovanje Bijeljine u svijetu zaslužuje svaki mogući vid podrške a nas vaše sugrađane čini ponosnim.

Semberija je rasadnik talenata, mjesto odakle se šire dobre vibracije i promovišu prave vrijednosti, i baš kao i naši šahisti mi ovdje mislimo pet koraka unapred i bitna nam je svaka figura-čovjek, podjednako je bitan kralj koliko piun, kraljica koliko lovac, nema razlike, za uspjeh je potrebno jedinstvo, zajednički rad, podrška i mnogo mudrosti.

Srećno Vam bilo dragi ljudi i do novog susreta i pobjeda kojima ćemo se radovati.

Nedjeljom samo lijepe priče a hvala bogu imamo mnogo lijepih semberskih priča i mnogo uspješnih divnih ljudi.

Sljedeće nedjelje priča o đacima generacija i njihovim nastavnicima i profesorima, kao i priča o uspjesima Bijeljine u rukometu.

Imamo se čime i kime ponositi, pa nam nije za zamjeriti kada se pohvalimo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име