Gradonačelnik Petrović: Grad Bijeljina će transparentno i pravično podržavati sportiste

Datum:

Share post:

Grad Bijeljina će nastaviti sa snažnom podrškom sportistima i sportskim organizacijama, a vrata Gradske uprave će uvijek biti otvorena za njih, izjavio je gradonačelnik Ljubiša Petrović na novogodišnjem prijemu za sportske radnike i predstavnike klubova sa područja Grada.

– Pažljivo ćemo pratiti i mjeriti sve vaše rezultate, a trudićemo se da primjereno nagradimo svaki značajan uspjeh. U skladu sa našim ovlaštenjima, poboljšaćemo Pravilnik o dodjeli sredstava u sportu, tako da  bude više transparentan i pravičan i da niko ne bude zapostavljen i zanemaren. Pored vaših sportskih uspjeha, izuzetno cijenimo vašu ulogu u poboljšanju zdravlja građana i vaš pedagoški rad sa mladima – istakao je gradonačelnik Petrović.

Zoran Miljanović, predstavnik klubova koji okupljaju ratne vojne invalide i druge osobe sa invaliditetom, nije zadovoljan dosadašnjim izdvajanjima Grada.

– Ratne vojne invalide uglavnom okupljaju naši klubovi košarke, odbojke i streličarstva. Iako radimo u punom sastavu i ostvarujemo čak i međunarodne uspjehe, pomoć Grada je poslednjih godina smanjena za trećinu, sa tridesetak na dvadesetak hiljada konvertibilnih maraka godišnje. Očekujem da ćete Vi ispraviti tu grešku i da ćemo dobro sarađivati – izrazio je očekivanje Miljanović.

Predstavnik Šahovskog kluba „Svetozar Gligorić – Panteri“ Vlado Stojanović je takođe izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim izdvajanjima Gradske uprave za ovaj sport, ali i očekivanje da će se situacija poboljšati.

Bijeljina ima najbolje mlade šahiste u Republici Srpskoj i BiH, a u ovom gradu živi i jedini šahovski velemajstor u našoj zemlji koji je osmostruki olimpijski reprezentativac BiH  i osvajač 11 medalja na Prvenstvu Evrope u šahu. Nažalost, i pored svega što imamo i što smo učinili, nismo dobili status kakav zaslužujemo. Nadam se da ćemo zajedno ispraviti tu nepravdu – istakao je Stojanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...

Zvezde protiv Mege na poluvremenu na +19

Košarkaši Crvene zvezde sjajno su započeli prvi meč polufiala ABA lige protiv Mege. Izabranici Janisa Sferopulosa nakon prvog poluvremena...

„Nesreća je na 170 metara ispod zemlje“ Akcija spasavanja rudara će biti nastavljena i tokom noći

U Rudniku Mramor kod Tuzle već satima traje akcija spašavanja rudara koji je ostao zarobljen pod velikim količinama...

Rukometaši Bijeljine osvojili turnir u austrijskom gradu Deutschlandsberg

Rukometaši Bijeljine osvojili turnir u austrijskom gradu Deutschlandsberg. Generacija 2013/2014 godište Rukometnog kluba Bijeljina osvojila je turnir u Austriji...