Trinaesti put zaredom Donje Zabrđe je domaćin „Petrovdanskog kotlića“, manifestacije koju su pokrenuli i organizovali Opštinski odbor SNSD Ugljevik i Mjesni odbor SNSD Donje Zabrđe. Ideja je da se okupe ljubitelji druženja i takmičenja u pripremi hrane, a koji nisu isključivi kada je u pitanju politička pripadnost.

„Ovo je trinaesti po redu kotlić koji organizujemo prvenstveno radi druženja. Drago nam je što je to već postala tradicija. Imamo oko 300 učesnika. Za prva tri mjesta imamo novčane nagrade, a uzorke ocjenjuje profesionalni kuvar“, rekao je Željko Ignjatović, predsjednik Mjesnog odbora koji je domaćin takmičenja.

U pripremi kotlića nadmetale su se 23 ekipe, a takmičari su spremali mrsni kotlić. Prema ocjenama koje je dao stručni žiri, najbolji čorbanac pripremila je ekipa domaćina – Mjesnog odbora SNSD Donje Zabrđe. Drugo mjesto pripalo je ekipi MO SNSD Ugljevička Obrijež, a treće mjesto osvojila je ekipa gostiju iz Suseka.

Nagrade i plakete za prva tri mjesta uručio je član Opštinskog odbora i Predsjedništva SNSD-a u Ugljeviku Dragan Gajić.

Prethodno su svim učesnicima „Petrovdanskog kotlića“ uručene zahvalnice.

Uprkos vrućini, i danas je bilo veselo u dvorištu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Donjem Zabrđu. Nakon proglašenja pobjednika, takmičari i gosti „Petrovdanskog kotlića“ nastavili su druženje uz muziku i zajedničku trpezu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име