Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetiće danas djecu koja ljetuju u Bečićima u Crnoj Gori u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske 2024“, te prisustvovati priredbi koju će izvesti učesnici ovog projekta.

Posjeta je planirana u 9.00 časova u Omladinskom hotelu „Užice“, najavljeno je iz resornog ministartsva.

U okviru Projekta u Bečićima trenutno boravi peta smjena od 127 djece iz šest opština i gradova iz Republike Srpske, uz stručnu podršku vaspitača i drugog osoblja.

Planirano je da u 2024. godini u okviru ovog programa na moru boravi ukupno 13 smjena, odnosno grupa djece i odraslih, u periodu od 1. juna do 24. septembra.

Predviđeno je da projekat ove godine obuhvati oko 1.700 djece iz svih opština i gradova Republike Srpske.

Ovo je 22. godina realizacije projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“ uz podršku Vlade Republike Srpske. Projekat realizuje Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti.

Projekat se realizuje s ciljem zadovoljenje razvojnih potreba djece, razvijanja osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječijih potencijala kod osjetljivih kategorija djece, a kojima je to otežano nepovoljnim životnim prilikama.

U projektu u kontinuitetu učestvuju djeca iz porodica korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, iz porodica boračke populacije, djeca sa poteškoćama u razvoju i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti.

Projekat je do sada obuhvatio više od 38.000 učesnika, djece i odraslih, među kojima su vaspitači, stručno osoblje i roditelji koji su pratioci djece sa smetnjama u razvoju.

Svojim obimom, kontinuitetom i ciljevima, projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ je prepoznatljiv segment sistema dječije zaštite Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име