Čedo Dudaš pripada jednoj značajnoj generaciji Dvorovljana koja je u šezdesetim godinama dvadesetog vijeka harala Semberskim fudbalom i preteča je generaciji koja se kasnije plasirala u treću ligu SFRJ.

Čedo Dudaš (1941-2011)

-Čedo je vrlo kasno počeo igrati fudbal. Tačnije, tek kada se vratio sa odsluženja vojnog roka, a preskočio je omladinske selekcije. Igrao je srednjeg igrača i bio vrlo stamen i čvrst igrač koji je ostavljao značajan utisak na saigrače i protivničke igrače. Bio je omiljen u svojoj sredini i poštovan od saigrača i publike koja ga je volila i bodrila, kaže Vladan Simeunović istoričar FK “Proleter“ Dvorovi.

-Odigrao je  mnoge značajne utakmice za Proleter i postigao nekoliko pogodaka a uvjek je bio na raspolaganju klubu pa i u momentima krize. Nakon što je završio svoju fudbalsku karijeru igrača posvetio se vrlo kratko i trenerskom poslu, prvo sa mladjim kategorijama a kasnije i seniorima gdje je bio pomoćnik i glavni trener po ukazanim potrebama, podsjeća Simeunović.

-Čedina druga ljubav je bio ribolov koji je upražnjavao naročito u penzionerskim danima života.Ostaće zapamćen i kao vrsan visokokvalifikovani majstor koji je školovao mnoge mlade generacijei svojoj uzrečici: “Ljudino,Ljudino…“, kaže Simeunović.

Njegov sin Miodrag je takodje igrao fudbal u omladincima Proletera, kratko u seniorima a onda u drugim komšijskim klubovima, a za ostvareni učinak u pisanju istorije kluba, Čedo Dudaš je od 1979. godine ponosni nosilac „BRONZANE PLAKETE FK“PROLETER“DVOROVI“.

Dudaš Čedo je umro 2011. godine i sahranjen je na groblju u Dvorovima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име