Kao što je javnosti već poznato Centralna izborna komisija BiH je donijela dana 08.05.2024. godine Odluku o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora 2024. godine, koji će se održati u nedjelju 06. oktobra 2024. godine.

-Javnosti je poznato da je ova Izborna komisija izabrana za provođenje Pilot projekta „Autentifikacija birača i transmisija rezultata“ u kom pravcu se provodi niz aktivnosti u cilju realizacije Projekta, kaže prof. dr Dijana Savić Božić, predsjednik Gradske izborne komisije Bijeljina.

Dijana Savić Božić napominje da prema utvrđenom Kalendaru, Gradska izborna komisija Bijeljina kontinuirano provodi aktivnosti za Lokalne izbore 2024, da je pored ostalog u toku obilazak potencijalnih biračkih mjesta kako bi se utvrdila uslovnost istih, a do 02.08.2024. godine će se donijeti Odluka o određivanju biračkih mjesta.

 

-Aktivnost koja slijedi odmah nakon određivanje biračkih mjesta jeste žrijeb političkih subjekata za biračke odbore, a nakon toga i imenovanje članova biračkih odbora i njihova obuka, rekla je predsjednik Gradske izborne komisije Bijeljina.

-Na dan zaključivanja Centralnog biračkog spiska 07.05.2024. godine broj birača za ovu Izbornu jedinicu (029 Bijeljina) je 111 588, a poređenja radi broj birača za prethodne Lokalne izbore za ovu Izbornu jedinicu je bio 109. 412, zaključila je prof. dr Dijana Savić Božić, predsjednik Gradske izborne komisije Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име