BIJELJINA: Organizovan novogodišnji prijem za rektore univerziteta i dekane fakulteta

Datum:

Share post:

Na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za rektore univerziteta i dekane fakulteta u Bijeljini, predstavnici visokoškolskih ustanova zahvalili su Gradskoj upravi na dobroj saradnji, podršci njihovim aktivnostima, te jačanju studentskog standarda.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da je Gradska uprava u proteklom periodu radila na podizanju stepena kvaliteta u visokom školstvu i ima imperativ da takvu saradnju dalje unapređuje.

 „Naredne sedmice ponovo ćemo organizovati sastanak na kojem ćemo izložiti sve probleme visokoškolskog obrazovanja. Koliko god bude u mogućnosti, Gradska uprava će pružiti podršku visokoškolskim ustanovama u Bijeljini“, rekao je Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Prof. dr Dalibor Stević, dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini rekao je da je ove školske godine upisan nešto manji broj studenata na osnovne studije, odnosno oko stotinu studenata odlučilo se za Pedagoški fakultet. Ipak, semestar je realizovan prema previđenom planu i programu, uprkos pandemiji korona virusa.

Stević je ovom prilikom istakao da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Gradskom upravom i da su u većini slučajeva nailazili na razumijevanje za određene probleme.

„Vrata Gradske uprave uvijek su nam bila otvorena i očekujemo da će tako biti i u narednom periodu. Već imamo neke zamisli, projekte i ideje, koje ne samo da će unaprediti naš fakultet nego napraviti i Bijeljinu kvalitetnijim mjestom za život“, poručio je Stević na novogodišnjem prijemu za rektore univerziteta i dekane fakulteta.

Prof. Milenko Stanić, prorektor za nastavu Univerziteta „Sinergija“ rekao je da se saradnja sa univerzitetima obično završavala na jednom okupljanju u toku godine, te da će danas predložiti da se komunikacija poboljša.

„Ima prostora za poboljšanje saradnje, naročito u dijelu izrade strategija i politika, kada je u pitanju Grad. Što se tiče Univerziteta Sinergija, posebno bih istakao saradnju sa Turističkom organizacijom Grada Bijeljina koja se ogleda u organizaciji sajmova, a bilo je i pomoći pri rješavanju studentske prakse naših studenata u različitim institucijama Grada Bijeljina“, rekao je Stanić.

U Bijeljini djeluju tri univerziteta – državni sa šest fakulteta i privatni univerziteti „Pavlović“, „Sinergija“, „Panevropski univerzitet Apeiron“ i Univerzitet “Bijeljina”, kao i ogranci drugih univerziteta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Život dao za Srbiju i svoje Valjevo: Prije 25 godina poginuo pilot Milenko Pavlović

Pavlović je tražio da po svaku cenu spreči mlađeg kolegu kako bi sam stao u odbranu neba nad...

POPLAVE U INDONEZIJI Poginulo 14 ljudi, oštećeno više od 1.800 kuća

Poplave i klizišta izazvane jakom kišom odnijele su 14 života u Južnom Sulavesiju, a evakuisano je 115 ljudi,...

Arnautović, KMF „Radnik“ zove navijače u dvoranu

Danas počinje polufinalna serija doigravanja za prvaka BiH, a Radnik na svom parketu dočekuje GFC Sarajevo u prvoj...

VUČIĆ: Kina je najbolji partner Srbije u ostvarivanju državnih ciljeva

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pred posjetu kineskog predsjednika Si Đinpinga Beogradu da je Kina najbolji partner...