Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, sa svojim saradnicima obišao je radove na rekonstrukciji dotrajalog krova na OŠ „Jovan Dučić“ u Bijeljini.

„Zgrada škole je stara 71 godinu i 71 godinu, po pitanju krova, se apsolutno nije ništa ulagalo. Proceduru koju smo započeli putem tendera, započeli smo prije 14 mjeseci. To samo govori i potvrđuje koliko manjkavosti Zakona o javnim nabavkama koji ostavlja toliko mogućnosti da se taj postupak, konkretno u ovom tenderu… četiri puta se donose odluke od Kancelarije za razmatranje žalbi u Banjaluci i ostavlja se toliko vremenskog prostora da se izgubi više od jedne kalendarske godine. Važno je danas isto tako reći da smo tu kada je u toku ljetni raspust i danas smo čuli uvjeravanje od izvođača radova da će apsolutno sve što se tiče krovne konstrukcije biti završeno do početka nove školske godine što je jako važno da se nastavni plan i program, odnosno nastava nesmetano odvija. Ukupna vrijednost radova iznosi 219.000 konvertibilnih maraka!“, rekao je Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i poželio svim majstorima da bezbjedno izvrše radove.

Semafor kod OŠ „Jovan Dučić“ u Bijeljini stavlja se u funkciju u narednih 15-ak dana (foto, video)

Kako kaže, Grad za sljedeću budžetsku godinu, kada se završavi radovi na krovnoj konstrukciji, planira dalje ulaganje u ovu školu.
„Ovo je jedna od najvažnijih škola u našoj Bijeljini, koja, zaista, ima svoju dugu istoriju, svoju dugu tradiciju i zato nam je važno da poboljšavamo uslove u kojima će naši učenici boraviti, naši nastavnici, učiteljice, učitelji cjelokupno osoblje škole i da kada uđemo u septembar u ovu školu, više nas neće dočekivati kofe nasred učionice. To je ogromna sramota za 21. vijek. Da učinimo sve po pitanju ulaganja u naše obrazovanje, da će našu djecu i roditelje sigurno sačekati i školski udžbenici od Grada besplatno, ponovo, i nastavićemo sa tom mjerom, kao i školski pribor. Zaista nam je jako važno da ulažemo u obrazovanje, jer tako ulažemo u bolju i izvjesniju budućnost“, kaže Petrović koji je istakao da želi da resorno ministarstvo navede koju školu u Bijeljini će finansijski podržati, u smislu adaptacije.

„Mi imamo planove i za druge škole – planove za školu u Banjici, planove za školu u Srednjoj Čadjavici… Generalno, Odjeljenje za društvene djelatnosti sa svojim planom je tu da predoči cjelokupnoj javnosti koje se sve škole rekonstruišu u toku ove kalendarske godine. Ovo je i najava za Osnovnu školu „Jovan Dučiću“ jeste da će Grad Bijeljina učiniti sve da već sljedeće kalendarske godine, u sklopu projekta energetske efikasnosti, ova škola, zaista, zasija punim sjajem, da u potpunosti bude sertifikovana energetski, da utoplimo školu, a, ujedno u ovim ljetnim mjesecima, da imamo hladnije prostorije, prijatnije prostorije, dakle, sve ono što će značiti bolji konfor, bolje uslove“, zaključio je Petrović.

Panto Pantić, pomoćnik direktora OŠ „Jovan Dučić“ u Bijeljini, istakao da je u toku sanacija, odnosno, rekonstrukcija krova na školi, iako ima još nedostataka na ustanovi koje treba popraviti.

„Kao rukovodstvo škole, zajedno sa roditeljima, više puta smo apelovali da se riješi problem prokišnjavanja. Prošle godine odlučili smo da započnemo obnovu i uputimo inicijative da se uključi grad i  ministarstvo, svi da se uključuje koliko mogu da se ova škola obnovi onako kao što zaslužuje“, rekao je Pantić.

On je naveo da je pored krovne konstrukcije, potrebno obnoviti i salu, zbornicu i kancelarijski dio.

„Krovna konstrukcija je bila prvi korak da bi krenuli u adaptaciju, odnosno podnošenje inicijativa prema drugim objektima.  Mi smo se obraćali ministarstvu, i za krov i za radijatore, njih smo riješili i ostao je krov“, rekao je Pantić.

On je takođe naveo da nastavnici i učitelji, zajedno sa roditeljima redovno iz sopstvenih sredstava ulažu u adaptaciju učeničkog prostora i ormarića.

Stefan Damjanović,  ispred ASV Inženjering iz Banjaluke, koji izvode radove, prije svega se zahvalio Gradonačelniku Petroviću na posjeti. Kako kaže Damjanović, očekuje se da će radovi biti završeni do početka nove školske godine.

„Započinjemo radove na sanaciji i rekonstrukciji krovišta OŠ „Jovan Dučić“ u Bijeljini, koja je jedna od najvećih škola. Vrijednost investicije, kao što je gradonačelnik rekao, je 219.000 KM. Radovi se izvode planiranom dinamikom i prema propisima i normama građevinske struke. Biće završeni u ugovorenom roku“, rekao je Damjanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име