Prim. dr Mikajlo Lazić je sa prijateljima pratio utakmicu Evropskog prvenstva u fudbalu te na svom FB nalogu komentarisao slogan ’’Fudbal ujedinjuje’’ a post prenosimo u cjelosti:

Gledajući Evropsko prvenstvo u fudbalu sa prijateljima komentarišem slogan „Fudbal ujedinjuje“. Fenomenalna poruka! Da li sport stvarno spaja i ujedinjuje?

Globalni događaj kao ovo prvenstvo je dobra prilika da se osvrnemo na sport u Bijeljini. Sudeći po vijestima na lokalnim portalima nikad manje podrške sportskim radnicima i klubovima. Teren i uslovi za sport nisu „ujedinjeni“. Zašto nisu?

Po mom mišljenju, sport je sistem, a svaki sistem je jak koliko je jaka njegova najslabija karika. Neophodno je i sistemsko bavljenje njime.

Na terenu smo dobri, talenta napretek. Ljudi koji vode klubove motivisani. Međutim, moraju im se obezbijediti uslovi. Ne samo profesionalcima. Rekreativni sport je krucijalan za zdravlje nacije. Sale ne smiju biti hladne zimi, d‌jeca ne smiju ići na treninge u mrklo doba noći, dugovanja moraju biti regulisana, rekreacija popularizovana da Bijeljina bude puna šetača, biciklista, trčanja…

Klubovi i škole sporta imaju ogromnu ulogu i u vaspitanju naše d‌jece i mora im se pomoći. Trenere i sportske radnike edukovati i usavršavati, a sve zarad toga da bi, osim stručnih trenera, u njima imali i svojevrsne vaspitače.

Šta je po vašem mišljenju glavni problem bijeljinskog sporta? Kako da naš grad ima više šampiona?

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име