Delegacija Srpske demokratske stranke u sastavu predsjednik SDS Milan Miličević, potpredsjednik SDS Želimir Nešković i članica Predsjedništva SDS Mirjana Orašanin boravili su u Bratuncu gdje je služen pomen za 3.267 srpskih žrtava srednjeg Podrinja i Birča, poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a povodom 32. godine od velikog stradanja Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca, kada je ubijeno 69, a zarobljeno 22 vojnika i civila.

“Danas u Bratuncu čuvamo uspomenu na Srbe srednjeg Podrinja i Birča stradale u odbrambeno-otadžbinskom ratu.Neka je vječna slava svim stradalim ovoga kraja!”, poručio je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Nešković (SDS) položio vijenac postradalim Srbima sa područja Srednjeg Podrinja i Birča (foto)

Obilježavanje sjećanja počelo je liturgijom u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Bratuncu, koju je služio patrijarh srpski Porfirije i mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Vijence i cvijeće položili su zvaničnici Republike Srpske i Srbije, delegacija SDS na čelu sa predsjednikom Miličevićem, ambasador Rusije u BiH, Boračka organizacija Republike Srpske, Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, Savez ratnih vojnih invalida kao i mnogi drugi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име