Banjalučki aktivisti odbili poziv gradonačelnika Radojičića na svečani prijem

Datum:

Share post:

U objavi na stranici “Rekreativne zone Banjaluka” na Fejsbuku su se zahvalili gradonačelniku i poručuju da će biti prilike za druženje kada bezbjednonosna i demokratska situacija bude drugačija, a Banjaluka bude grad koji ima sluha za potrebe i probleme svojih sugrađana izražene demokratskim putem.

„Obzirom na situaciju koja se dešava u našem gradu, i policijske represije nad našim sugrađanima, odlučili smo na ovaj način dati podršku našim građanima koji se na miran i dostojanstven način bore za svoja prava, na sličan način kao što se i Rekreativna zona Banjaluka prije nekoliko godina borila za svoja. Građani se moraju držati zajedno“, rekli su iz “Rekreativne zone Banjaluka”.

Poziv gradonačelnika na svečani prijem odbili su i iz Centra za životnu sredinu.

„S obzirom na trenutnu situaciju u gradu nismo u mogućnosti da se veselimo i provodimo po svečanim skupovima dok se vrši policijska represija nad građanima i građankama Banjaluke. Suosjećamo sa našim sugrađanima koji na miran i dostojanstven način zahtjevaju svoja osnovna prava. Grad Banja Luka još jednom zahvaljujemo i poručujemo da ćemo imati prilika za druženje kada bezbjednonosna i demokratska situacija bude drugačija, a Banjaluka bude grad koji ima sluha za potrebe i probleme svojih sugrađana izražene demokratskim putem“, piše  u objavi Centra za životnu sredinu iz Banjaluke.

Izvor: 6yka.com 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Danas su Cvijeti

POVEZANE VIJESTI

Danas su Cvijeti

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Cvijeti, praznik koji simbolizuje carski i svečani ulazak Isusa Hrista u Sveti grad...

Dnevni horoskop za 28. april: Nedjelja donosi energiju promjena

Nedjelja, 28. april 2024. godine, donosi energiju promjena i izazova za sve znakove. Ovo je dan koji poziva na...

BRAVO, MILICE! Gimnazijalka iz Kikinde osvojila 2 zlatne medalje iz fizike na Svetskom takmičenju u Turskoj! (foto)

Polaznica Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev“ i učenica druge godine Gimnazije, Milica Tomić, osvojila je dve zlatne medalje...

BIJELJINA: Simići iz Trnjaka imaju dugu tradiciju proizvodnje rakije i kuća od drveta (foto)

Jedan od učesnika 13. Međunarodnog sajma turizma i gastrokulture u Bijeljini su i voćnjaci Simić iz Trnjaka. "Mi...