Nešković: ''Više od decenije pozitivnog poslovanja''

Datum:

Share post:

On je kao najznačajniji projekat u ovoj godini izdvojio početak izgradnje objekta od 240 metara kvadratnih u kojem će biti smješten Centar za bazičnu rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje.

"U godini na izmaku izgradili smo mrtvačnicu, uredili parking-mjesta u krugu Doma zdravlja i nabavili još jedno sanitetsko vozilo", naveo je Nešković i zahvalio svima koji su podržavali rad Doma zdravlja u Loparama.

Nešković je kao važne uspjehe tokom godine naveo i organizaciju brojnih besplatnih preventivnih pregleda širom opštine, podršku nizu manifestacija kojima se promoviše zdrav život kroz sport i rekreaciju, edukacije medicinskih radnika, kao i kontinuiranu saradnju sa ljekarima specijalistima na zadovoljstvo pacijenata u Loparama.

Prema njegovim riječima, osim omogućavanja pregleda pedijatra, ginekologa, ortopeda, vaskularnog hirurga, urologa i neurologa, za narednu godinu planirana je saradnja i sa oftamologom i pulmologom.

Nešković je za narednu godinu najavio rekonstrukciju objekta u kojem su smještene Služba za laboratorijsku dijagnostiku i Stomatološka služba, kao i nabavku savremenog ultrazvučnog aparata za radiološku dijagnostiku.

Zahvalnicu Doma zdravlja za podršku u radu dobio je načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je izrazio zadovoljstvo uspješnim radom ove zdravstvene ustanove i rekao da ona treba biti primjer svima u majevičkom kraju i Republici Srpskoj.

"U ovoj godini rađeno je na projektima koji su poboljšali kvalitet zdravstvenih usluga našim građanima", rekao je Savić i najavio da će opština Lopare podržati i naredne projekte Doma zdravlja

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, lokalnih institucija, kao i medicinski radnici susjednih opština.

Na prijemu su uručeni i novogodišnji paketići za 17 djece radnika Doma zdravlja Lopare.

Dom zdravlja Lopare pokriva potrebe 10.500 osiguranika, a zapošljava 67 radnika

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predsjednički i parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji 2024: Povratak u neogruevizam?

U Republici Sjevernoj Makedoniji će se 8.maja 2024.godine održati drugi krug predsjedničkih izbora i redovni parlamentarni izbori.  Na izborima, prema...

Novak Đoković započeo 424. sedmicu na prvom mjestu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 424. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da...

Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog

Sa Sokoca je jutros na pokloničko putovanje do manastira Ostrog krenula grupa od 33 hodočasnika, među kojima 13...

VLADA SRPSKE: Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece 60 miliona KM

Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj u 2024. godini planiran je iznos od...