U Gradskoj upravi je danas održan prijem za najuspješnije učesnike konkursa koji su u prethodnom periodu, u saradnji sa Aktivom direktora regija Bijeljina, Lopare i Ugljevik i Gradskom upravom Grada Bijeljina, organizovale „Semberske novine“.

Konkretno, riječ je o četvrtom ciklus Ljetne škole novinarstva „Semberskih novina“, namijenjenom učenicima srednjih škola sa područja Semberije i Majevice.

Pravo učešća u Školi novinarstva za 2023/24. godinu imali su svi srednjoškolci koji pohađaju srednje škole na području Semberije i Majevice. Novinarski zadatak sastojao se u pisanju reportaže ili članka na dvije ponuđene teme – „Je li tamo mnogo bolje, il’ mirisnije naše polje?“ i „Šta nam ovo mlade steže, da l’ su krive nove mreže?“.

U Redakciju ,,Semberskih novina’’ stiglo je 19 učeničkih radova iz pet srednjih škola. Kao što je konkursom i precizirano, svi radovi su objavljeni na internet portalu www.semberija.info, kao i imena autora i nazivi njihovih škola.

Stučni žiri odabrao je deset najboljih radova koji su objavljeni u ,,Semberskim novinama’’.

Kako je konkursom i predviđeno, autori četiri najbolja novinarska rada biće nagrađeni Ljetnjom školom novinarstva pod nazivom „Mali novinar“, u trajanju od pet dana, koja će biti realizovana u prostorijama ,,Semberskih novina’’.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име