Šampionski tim koji je prije 25 godina osvojio prvu titulu prvaka Republike Srpske su činili: Vujadinović, Balog, Petrović, Đokić, Tonković, Kosić, Bajić, Perić, Borković, Dragić, Jevtić, Trifković, Savić, Marjanović, Radović, Lukić, Kuzmanović, Nešković, Novaković, Garić, Rankić, Kojić, Pivač, Đukić, Pejić, Pajić. Trener je bio Živorad Žića Miražić.

Na današnji dan prije 25 godina FK ’’Radnik’’ Bijeljina je u Zvorniku osvojio prvu titulu prvaka Republike Srpske.

U nezaboravnoj utakmici odigranoj 12. juna 1999. godine na Gradskom stadionu u Zvorniku, Radniku je u okršaju sa domaćom Drinom trebao neriješen rezultat da bi sezona bila završeno trijumfalno.

Drina je povela u prvom poluvremenu golom kapitena Miloševića.

Na poluvremenu igrači Radnika ne odlaze u svlačionice, nego se dogovor za drugo poluvrijeme kuje na terenu, pored kućice za rezervne igrače.

Istovremeno na tribinama dolazi do grupisanja Bijeljinaca koji u drugom poluvremenu Plavima pružaju najglasniju i najiskreniju podršku.

Drugo poluvrijeme počinje ravnopravno, ali kako vrijeme prolazi igrači Drine popuštaju pred naletima rastrčanih i bolje fizički pripremljenih Plavih.

I onda, oko 70. minute Jovica Lukić iz sredine terena šalje jednu „kiflu“ pred gol domaćina, a gol za izjednačenje postiže Milorad Zeko Savić.

Odličnom strategijom Živorad Žića Miražić zatvara sve prilaze golu Radnika i prva velika titula stiže u Bijeljinu.

Radost posle utakmice – do neba!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име