Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, danas je u Amajlijama kod Bijeljine uručio 12 ključeva za stanove izbjeglim i raseljenim licima.

Kako kaže Dodik, republička vlast u Bijeljini je do sada izgradila pet zgrada i 59 stanova namijenjenih izbjeglim i raseljenim licima.

„Radili smo u kontinuitetu ovdje i u cijeloj Republici Srpskoj. Sutra u Nevesinju se otvara zgrada sa 12 stanova za korisnike sa područja te opštine. Nastavićemo da gradimo sve dok postoji potreba za rješavanjem tog pitanja“, rekao je Dodik, te naveo da će sredstva za rješavanje stambenog pitanja ovih kategorija stanovništva biti, kao i do sada, izdvojena iz budžeta Srpske, donacija, kredita, te istakao i ulogu lokalne zajednice koja obezbjeđuje lokaciju i komunalnu infrastrukturu.

Dodik je takođe istakao da je Bijeljina grad u koji se ulaže i na druge načine, poput podsticaja za poljoprivredu i u ostalim sektorima, da je izgrađena savremena bolnica, a gradi se i saobraćajna infrastruktura poput obilaznice oko grada, a sada i auto-puta od Rače do Bijeljine.

Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš izjavio je da će današnjim uručivanjem ključeva 12 stanova za izbjegla i raseljena lica u bijeljinskom naselju Amajlije u ovom gradu biti završen Projekat zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja posredstvom osiguranja javnih stambenih rješenja – CEB dva.

„Vlada Republike Srpske će ovu zgradu na kraju donirati, odnosno prevesti u vlasništvo grada Bijeljina, što je vrlo značajno za dalje upravljanje ovom imovinom. Mi smo uvijek bili zagovornici da je upravljanje tim prostorom najbolje iznutra, odnosno od lokalne zajednice“, rekao je Čordaš.

On je naveo da vrijednost radova sa opremanjem osnovnim namještajem iznosi 833.000 KM, dok je vanjsko uređenje i opremanje zgrade grad finansirao sa više od 100.000 KM.

Svečanom uručenju ključeva prisustvovali su i savjetnik predsjednika Republike Srpske Bojan Savić i predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име