Poznata imena članova DNS-a koji su napustili stranku u Banjaluci

Datum:

Share post:

BANJALUKA – Devet članova Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a Banjaluka istupilo je iz ove stranke.

 

Saopštenje o istupanju iz stranke potpisali su Bojan Pećanac, Nikola Knežević, Ljubo Ninković, Novo Grujić, Dejan Lolić, Aleksandar Rađenović, Novak Radumilo, Zoran Babić i Vladislav Babić.

U saopštenju se navodi da su iz Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a ranije izašle Maja Jovanović i Božana Jokić, da je Ognjen Tadić izbačen, dok je Marko Aćić smijenjen.

Na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a, osim odluke o istupanju iz stranke, analizirani su rezultati izbora u Banjaluci, te je zaključeno da je u uslovima nevjerovatne opstrukcije dijela rukovodstva stranke ostvaren dobar izborni rezultat.

"Da predsjednik stranke usred izborne kampanje nije pozivao građane da glasaju za kandidate opozicije, poništavajući tako svoje odluke, ali i jednoglasnu odluku Predsjedništva DNS-a Banjaluka, taj rezultat bi bio i bolji", naveli su iz Gradskog odbora DNS-a.

U saopštenju se dodaje da je jedinstven slučaj u političkoj praksi da predsjednik jedne stranke poziva da se glasa za kandidate drugih stranaka, a ne za stranku čiji je predsjednik.
"Sa pritiscima i paušalnim ocjenama nastavilo se i poslije izbora, baš kao i sa praksom devalvacije svega što su ljudi u gradskom odboru radili i uradili i prije kampanje i u toku kampanje", tvrde bivši članovi DNS-a Banjaluka.

U toku samo nekoliko nedjelja, ističe se u saopštenju, DNS se odrekao svojih politika i koalicionih partnera, a ostao je bez poslanika, velikog broja odbornika i postao politička grupacija koja treba da služi partikularnim interesima.

"To je negacija unutarstranačke demokratije koja je temelj DNS-a i jedina garancija da ćemo u našoj Republici živjeti onako kako sami biramo", smatraju članovi koji su istupili iz DNS-a Banjaluka.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda pobijedila Vojvodinu u Kupu Srbije i osvojila DUPLU KRUNU

CRVENA zvezda potvrdila je domanaciju u srpskom fudbalu pošto je posle prvenstva osvojila i Kup Srbije pobedivši u...

Sjećanje na đenerala Mihajla Živkovića Gvozdenog

Poznati komandant Odbrane Beograda, gvozdeni đeneral Mihajlo Živković, sa solunskog fronta poslat je u Odesu da formira Korpus...

ĐURĐEVIĆ: Na izbore izlazimo, i pobijedićemo, i Šmita i Šmitovu opoziciju

Predsjedništvo SNSD je danas donijelo odluku da će SNSD učestvovati na lokalnim izborima koje je raspisala Centralna izborna...

MILIČEVIĆ: Stranke iz vlasti su znale da će izaći na izbore po pravilima CIK

Odluka stranaka iz vlasti da izađu na izbore po tzv. Šmitovom zakonu je  bila očekivana od prvog trenutka...