U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banja Luci 28. maja 2024. godine održana je konferencija na kojoj je prezentovan projekat “Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini”.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske i Federalno ministarstvo zdravstva, uz podršku Vlade Švajcarske i u saradnji sa Institutom za populaciju i razvoj započeli su projekat „Zdrave zajednice u BiH“ u 25 jedinica lokalne samouprave u BiH, među kojima je i Bijeljina.

Projekat se sprovodi u saradnji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Federalnog Ministarstva zdravstva, uz podršku Ambasade Švajcarske i Instituta za populaciju i razvoj.

-Kao koordinator projekta „Zdrave zajednice u BiH“ za našu lokalnu zajednicu prisustvovao sam Konferenciji u okviru koje je potpisan Memorandum o saradnji i partnerstvu sa Gradom Bijeljina, rekao je Ljubiša Stanišić načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine.

Memorandum je potpisao Gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Stanišić je istakao da se na ovaj način planira uticati na promjenu svijesti građana u lokalnim zajednicama, kako bi zagovarali i praktikovali zdrave životne stilove.

Konferencija je pružila pregled projektnih ciljeva i aktivnosti planiranih za njihovo sprovođenje i omogućavanje razmjene dobre prakse u promociji zdravih zajednica.

Na konferenciji su prisustvovali predstavnici oba entitetska Ministarstva zdravlja, predstavnici Švajcarske ambasade u BiH, gradonačelnici i načelnici lokalnih zajednica koje su izabrane za učešće u projektu, predstavnici zdravstvenih ustanova, Saveza opština i gradova, nevladinih organizacija itd.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име