Koja pitanja i inicijative je pokrenuo bijeljinski SNSD?

Datum:

Share post:

Da zimska pauza do sledećeg skupštinskog zasijedanja ne protekne samo u proslavljanju novogodišnjih praznika, skijanju i sankanju pobrinuo se Klub odbornika SNSD bijeljinskog parlamenta.
 
Naime, Klub odbornika SNSD je na juče održanoj 23. sjednici lokalnog parlamenta podnio ukupno 9 inicijativa i odborničkih pitanja, kojim traži odgovore na pitanja koja su im dostavljena od strane građana Bijeljine.
 
Portal Dešavanja u Bijeljini vas upoznaje sa sadržajem inicijativa i odborničkih  pitanja koje je Skupštini Grada podnio Klub odbornika SNSD:
 
1. Nazive ulica u Bijeljini da dobiju proslavljeni komandanti ''Ljubiša Savić-Mauzer'' i ''Blagoja Gavrilović-Gavro''.
 
2. Planirati i obezbijediti sredstava za proslavu naredne Nove godine (2019/20) kako bi se omogućilo dovođenje regionalnih muzičkih zvijezda na gradski trg, bogatije kićenje grada i pravljenje ’’Zimzograda’’, a sve cilju poboljšanja zabavnih sadržaja za novogodišnje praznike.
 
Realizacija proslave Nove godine u ovom obimu i sa ovakvim sadržajem bi se odrazila na privlačenje većeg broja turista, navodi se u inicijativi.
 
3. Osnivanje MZ ''Koviljuše'' a iz razloga što su ispunjeni svi uslovi da bude zasebna mjesna zajednica, a sada djeluje u sastavu MZ ''Veljko Lukić''.
 
4. Autobusko stajalište kod OŠ ''Meša Selimović'' u Janji adekvatno označiti i osvijetliti.
 
Postaviti ležeće policajce u blizini područne škole ''Meša Selimović'' u Novom naselju Janja, radi bezbjednosti djece u ovoj mjesnoj zajednici.
 
5. Odobriti prolazak motorima pored zgrade Suda iz pravca ulice Nikole Tesle, te ukloniti znak zabrane iz navedenog pravca s obzirom da je iz suprotnog pravca omogućen i ukloniti znak zabrane koji očito greškom nije uklonjen iz pravca pomenute ulice.
 
6. Uvesti jednu besplatnu autobusku liniju u dane vikenda koju bi finansirala Gradska uprava na relaciji ''Centar grada-groblje Pučile- groblje Hase'', a iz razloga kako bi oni koji ne mogu to sebi priuštiti (pretežno stariji i bolesni) obišli grobove svojih najmilijih.
 
7. Napraviti ''registar'' svih nameta/obaveza koje imaju privrednici i preduzetnici od strane Grada Bijeljina te da se na jednoj od narednih skupštinskih sjednica izvrši analiza istih sa namjerom uvida u eventualno nepotrebne ili preklapajuće obaveze.
 
8. Da li su realizovani zaključci sa sastanka Udruženih klubova sa predstavnicima Gradske uprave, a koji se tiču uključivanja predstavnika klubova u Savjet za sport i formiranja Komisije koja će da napravi novi Pravilnik o raspodjeli sredstava za sport?
 
9. Dokle je stigla realizacija osnivanja JU ''Gradsko pozorište'' u Bijeljini i kakvi su planovi istog za narednu godinu?
 
Osim SNSD, nijedna od ostalih političkih stranka koje participiraju u lokalnom parlamentu nije pokrenula ni jednu inicijativu niti postavila odborničko pitanje.
 
Napominjemo, glavna tema jučerašnjeg zasijedanja je bilo usvajanje budžeta za 2019. godinu.
 
Inicijative i odbornička pitanja su upućene nadležnim službama i odjeljenjima Gradske uprave.
 
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SPC i njeni vernici danas obilježavaju dan posvećen Svetoj velikomučenici Irini

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obilježavaju dan posvećen Svetoj velikomučenici Irini. Životni put ove svetice bio je...

Srpska bogatija za 19 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 19 beba, 10 dječaka i devet djevojčica, rečeno je...

Dogodilo se na današnji dan

Danas je subota, 18. maj 138. dan 2024. Do kraja godine ima 228 dana. 1711 - Rođen srpski matematičar,...

Udruženje medicinskih sestara i tehničara organizovalo godišnju proslavu – VEČE BIJELIH MANTILA U BIJELJINI (foto, video)

Udruženje medicinskih sestara i tehničara večeras je organizovalo godišnju proslavu u svečanom salonu Exkluziv kojem je prisustvovalo preko...