DAKIĆ, PUTEVI SRPSKE: Višemilionska ulaganja u Čelincu, počela izgradnja mosta preko rijeke Ukrine

Datum:

Share post:

– U Staroj Dubravi kod Čelinca danas je ozvaničen početak izgradnje novog mosta na rijeci Ukrini, a vrijednost ove investicije je 1.750.000 KM.

Riječ je o značajnom infrastrukturnom projektu koji će omogućiti bolji saobraćaj na dionici regionalnog puta Ukrina-Klupe-Teslić.

Postojeći most je uzak i izgradnjom novog biće obezbijeđen veći protok saobraćaja na ovom lokalitetu, te će doprinijeti razvoju opštine Čelinac.

Direktor “Puteva Republike Srpske” Milan Dakić je naveo da su izvođači radova grupa ponuđača “Grupa Fortis”, “Kozaraputevi” i “Prijedorputevi”, te da je rok za završetak radova 18 mjeseci.

Prema njegovim riječima, “Putevi” će u ovoj godini širom Republike Srpske investirati sredstva u rehabilitaciju i sanaciju regionalnih i magistralnih puteva, ali i u infrastrukturne objekte i mostove.

Ukupna dužina mosta 47 metara, a širina 9,7 metara.

Dakić je rekao da bi uskoro trebalo da počne i rehabilitacija puta od Branešaca do Ukrine, navodeći da su počeli pripremni radovi na čišćenju kanala i košenja trave, a da je vrijednost investicije 3,5 miliona KM i rok završetka radova tri godine.

Za narednu godinu planiran je nastavak izgradnje regionalnog puta Čelinac-Ukrina prema Tesliću dužine dva kilometra.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GIMNAZIJALAC Vuk Janković osvojio SREBRO na Matematičkoj olimpijadi BiH (foto)

Učenik prvog razreda trebinjske gimnazije Vuk Јanković osvojio je srebrnu medalju na 29. Matematičkoj olimpijadi BiH i postao...

SPC: Neistinama pokušavaju dati legitimitet istorijskoj inverziji

Srpska pravoslavna crkva (SPC) diže glas i ponovo ukazuje na neistine u domaćem i globalnom javnom prostoru čiji...

Obilježene 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade

Na vojničkom groblju na Vracama služen je parastos za 618 poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i položeni vijenci kod...

Fudbaleri Borca šampioni Premijer lige BiH

Fudbaleri banjalučkog Borca savladali su Igman rezultatom 4:3 i tako kolo prije kraja Premijer lige BiH, postali šampioni...