BIJELJINA: Šef Misije OEBS u posjeti Fondaciji Lara

Datum:

Share post:

Ambasador Ketlin Kavalec, šef Misije OSCE u BiH, danas je posjetila prostorije „Fondacije Lara“ u Bijeljini, gdje se upoznala sa radom Fondacije i obećala nastavak dosadašnje dobre saradnje između Fondacije i OEBS-a.

„Danas je bila sjajna prilika za mene kao ambasadora OEBS da čujem o radu „Fondacije Lara“. Mi smo partneri sa ovom organizacijom i podržavamo njihov rad u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja i pružanja podrške ženama. Razgovarali smo danas o važnoj temi rodno zasnovanog nasilja, naročito u doba pandemije. Takođe, razgovarali smo o tome kako je ovo vrlo izazovno vrijeme za žene koje se suočavaju s tim i kako se na pravi način pružiti podrška. Vrlo je važno da i druge organizacije, kao i Vlasti, podrže rad „Fondacije Lara“, rekla je ambasador Kavalec.

Prema riječima direktora „Fondacije Lara“ Radmile Žigić, ove godine je godišnjica dva važna događaja – 25 godina od usvajanja tehničke deklaracije i platforme za akciju i 20 godina od usvajanja UN rezolucije 13 25.

„Mi smo zahvalni ambasadoru na podršci. Godinama sarađujemo sa Misijom OSCE, mnogo smo projekata radili zajedno i uvijek smo osjećali da imamo njihovu podršku. Ona je za nas naročito važna u ovoj 2020. godini koja se nažalost pretvorila u nešto suprotno od onoga što smo očekivali. Nažalost, u ovoj situaciji pandemije koja je zatvorila sva javna dešavanja i propitivanja položaja žena, mi se suočavamo sa eskalacijom nasilja prema ženama i sa povećanjem ženske iskorištenosti – iskorištenosti ženskog neplaćenog rada i sve druge aspekte neravnopravnosti koji će značajno doprinijeti težem položaju žena u društvu. Posljedice ćemo moći da sagledamo tek nakon što se ova situacija sa pandemijom okonča. Nama je jako drago što je ovim dolaskom ambasador Kavalec pokazala da u svemu tome nećemo biti sami i da misija OEBS-a prati ono što se dešava i uključuje rodnu komponentu, odnosno sagledavanje položaja žena u svemu onome što radi“, istakla je Žigić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda pobijedila Vojvodinu u Kupu Srbije i osvojila DUPLU KRUNU

CRVENA zvezda potvrdila je domanaciju u srpskom fudbalu pošto je posle prvenstva osvojila i Kup Srbije pobedivši u...

Sjećanje na đenerala Mihajla Živkovića Gvozdenog

Poznati komandant Odbrane Beograda, gvozdeni đeneral Mihajlo Živković, sa solunskog fronta poslat je u Odesu da formira Korpus...

ĐURĐEVIĆ: Na izbore izlazimo, i pobijedićemo, i Šmita i Šmitovu opoziciju

Predsjedništvo SNSD je danas donijelo odluku da će SNSD učestvovati na lokalnim izborima koje je raspisala Centralna izborna...

MILIČEVIĆ: Stranke iz vlasti su znale da će izaći na izbore po pravilima CIK

Odluka stranaka iz vlasti da izađu na izbore po tzv. Šmitovom zakonu je  bila očekivana od prvog trenutka...