Da li će i Srpska dobiti sistem “Pronađi me”?

Datum:

Share post:

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske posjetili su juče Centar za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu sa ciljem razmjene iskustava, sagledavanja mogućnosti i identifikaciju izazova koji su u vezi sa usvajanjem „Amber Alert“ sistema za uzbunjivanje u slučaju nestanka djeteta u Republici Srpskoj.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srpske, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Centra za nestalu i zlostavljanu decu prezentovali su rad na uvođenju sistema „Pronađi me“ u Srbiji, kao i sam rad Radne grupe za uvođenje sistema za hitno obavještavanje javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica.

Olivije Zimonja, načelnik Jedinice za visoko tehnološki kriminal u Upravi kriminalističke policije MUP-a Srpske izjavio je da je cilj MUP-a Srpske da unaprijedi i učini efikasnijim svoj rad u segmentu potraga za nestalim licima, a posebno potrage za djecom.

„Cilj je da potraga za djecom dobije novu dimenziju i da se da mogućnost da se javnost pravovremeno animira i doprinose pronalasku djeteta. Srbija je neko ko je prošao sve te korake od ideje, implementacije, a evo danas svjedočimo i o upotrebi tog sistema (Amber Alert) u Srbiji“, rekao je Zimonja.

On je istakao da se sastanak podudario sa prvim aktiviranjem sistema „Amber Alert“ u Srbiji i da su vidljive brojne prednosti i mogućnosti.

Osnivač Fondacije „Pronađi me“ Igor Jurić i jedan od domaćina delegaciji MUP-a Srpske pozdravio je inicijativu MUP-a Republike Srpske, istakavši da se nadao da Sistem za uzbunjivanje „Amber Alert“ neće morati da se koristi, ali da se to desilo i da je sa tehničke strane sistem opravdao uvođenje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DR STEVIĆ: Značaj preventivnih ginekoloških pregleda je ogroman (video)

Doktor Bojan Stević, ginekolog i načelnik ginekologije Doma zdravlja Bijeljina istakao je da je značaj prevencije ogroman. "Značaj prevencije...

Mladi socijaldemokrati Bijeljina obilježili Dan pobjede nad fašizmom (foto)

Mladi socijaldemokrati Bijeljina zajedno sa članovima udruženja SUBNOR u Bijeljini obilježili su Dan pobjede nad fašizmom polaganjem cvijeća...

Aktiv mladih SP Bijeljina obilježio Dan pobjede nad fašizmom (foto)

Članovi Aktiva mladih Gradskog odbora Socijalističke partije Bijeljina su, povodom Dana pobjede nad fašizmom, u Gradskom parku položili...

Maj, mjesec matematike u JU Gimnazija “Filip Višnjić“ Bijeljina (foto)

U JU Gimnazija ’’Filip Višnjić’’ Bijeljina će biti održano predavanje povodom mjeseca matematematike na temu "Prirodom inspirisani optimizacijski...