"PAVGORD" u rekordnom roku otkupio potraživanja radnika "ŠEĆERANE"

Datum:

Share post:

Nekada najveća prehrambena fabrika u cijeloj BiH, Šećerana u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine, posljednjih godina je pala na niske grane.
 

Stečaj u ovoj fabrici je trajao više od četiri godine, zainteresovanih kupaca je bilo iz Turske, Vijetnama, Srbije, SAD I BiH, ali do prodaje do sada nije došlo. Firma "Pavgord" iz Foče, ove godine, otkupila je sva potraživanja radnika "Šećerane", kao i potraživanja nekoliko firmi, čime je postala većinski povjerilac ovog bijeljinskog preduzeća u stečaju.

Bivši predstavnik radnika u odboru povjerilaca fabrike šećera AD Bijeljina., Ilija Grkinić, rekao je da su radnici prodali svoja potraživanja Pavgordu, koji je u roku od tri dana isplatio dogovoreni iznos.

Nakon što je stanje u šećerani u poslednje četiri godine ocijenio kao agoniju, Grkinić je istakao pozitivnu stranu novonastale situacije a to je da sada može doći do reorganizacije i do ponovnog uspostavljanja proizvodnog procesa.

Dešavanja u Bijeljini
 
Izvor: ntvarena.com

Novi komentar

Komentara

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EVROVIZIJA: Teja Dora prošetala sa srpskom zastavom (foto)

Počelo je veliko finale 68. Pjesme Evrovizije a predstavnici država koje učestvuju u finalu defilovali su velikom scenom...

JU Gimnazija ,,Filip Višnjić“ Bijeljina domaćin Republičkog takmičenja iz srpskog jezika (foto)

JU Gimnazija ,,Filip Višnjić" Bijeljina danas je bila domaćin Republičkog takmičenja iz srpskog jezika za učenike drugih razreda...

IO FS RS: Izbori na Vidovdan – Vici Zeljkoviću novi četvorogodišnji mandat

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske koja je održana danas donesena je odluka da se izbori...

Gradonačelnik Bijeljine potpisao ugovor o izgradnji prve faze sportske dvorane u okviru kompleksa Gradskog stadiona (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je sa predstavnikom DOO „Grupa Fortis“ iz Banjaluke koja je zajednički nosilac ponude sa...