Koliko je značajno prisustvo roditelja na logopedskom tretmanu, govorila nam je Vesna Savić, diplomirani logoped.

Iako sve zavisi od terapeuta do terapeuta, Vesna Savić ističe da je prisustvo roditelja itekako značajno, te da ne postoji nijedan razlog da roditelj bude iza zatvorenih vrata.

„Ja insistiram da roditelji budu prisutni. Meni roditelj ne može da bude iza zatvorenih vrata. Na prvi pregled je poželjno da mi dođu oba roditelja, ukoliko, naravno, nije u pitanju neka druga struktura porodice. Kada su roditelji na tretmanu, oni imaju priliku da vide šta radimo, kako ja pristupam, da li im odgovara…Često roditelji kažu, pa šta mislite da ja izađem napolje da vi ostanete, jer Vi ste bolji autoritet. Zašto bih ja bila bolji autoritet od roditelja. Roditelj svom djetetu treba da bude autoritet“, istakla je Savić.

Prisustvo roditelja na tretmanima omogućava im da nauče na koji način mogu da rade sa djecom u kućnim uslovima, kako se treba ophoditi prema djetetu, na koji način započeti igru, kao i mnoge druge stvari koje su itekako značajne za razvoj djeteta.

Prisustvom roditelja, takođe je umanjena mogućnost za bilo kakvu vrstu nasilja nad djetetom, što je u današnje vrijeme veoma izraženo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име