Ukida se jedno od najbizarnijih fudbalskih pravila

Datum:

Share post:

Aktuelno pravilo nalaže da protivnički fudbaler ne smije u 16 metara presjeći ispucavanje prilikom gol-auta. To će se promijeniti. Novo pravilo će i dalje braniti igračima ući u šesnaesterac prije nego golman ispuca loptu, ali čim je golman dotakne, igrači, prema novom pravilu, smiju ući u 16 metara i presjeći dodavanje.

Novo pravilo testira se na Svjetskom klupskom prvenstvu, istom takmičenju na kojem smo prije dvije godine vidjeli testiranje videotehnologije.

Očekuje se i promjena pravila prilikom izmjene – da fudbaler ne mora izaći iz igre kod centra, već to može učiniti negdje bliže da bi se spriječilo odugovlačenje i što prije nastavilo sa igrom.

Novo pravilo je i da igrač kod crvenog kartona obavezno propušta sljedeću utakmicu, bez obzira koje je to takmičenje i pod čijom ingerencijom.

Nova pravila trebala bi biti potvrđena u martu 2019. godine, a neka od predloženih pravila su: Žuti i crveni kartoni trenerima, izvođenje jedanaesteraca po AB-BA-AB-BA-AB sistemu, promjena pravila ulaska u šesnasterac prilikom izvođenja penala, živi zid sastavljen samo od igrača ekipe koja se brani.

Izvor: srpskacafe.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Prijavile se hiljade semberskih poljoprivrednika: Za podsticaje spremno 40 miliona KM

Za podsticajna sredstva za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji od 28. marta do 17. aprila podneseno je 3.800...

„Kriza traje duže vrijeme“ Privrednici prodaju robu po nižim cijenama da bi SAČUVALI RADNA MJESTA

Iako je, prema statističkim podacima, ukupna industrijska proizvodnja u RS u februaru 2024. godine, u poređenju sa januarom...

Zatrpala ga zemlja na 170 METARA DUBINE: Spasilački tim pronašao bušilicu, pretpostavlja se da je i RUDAR U BLIZINI

Potraga za rudarom, koji je ostao zaglavljen u jami rudnika lignita Mramor kod Tuzle i nalazi se na...

U Srpskoj rođena 21 beba – 11 djevojčica i 10 dječaka

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođena je 21 beba, od čega 11 djevojčica i 10 dječaka,...