U bijeljinskoj COVID BOLNICI 33 pacijnta, DVA PREMINULA

Datum:

Share post:

Danas (22.jul) u Kovid bolnici imamo 33 pacijenta. Pet (5) pacijenata je uspješno izliječeno, a dva (2) pacijenta su preminula od COVID 19. Radi se o dva muškarca starije životne dobi, sa komorbiditetima i oba su bili priključeni na respirator.  

Stanje pacijenata u Kovid bolnici i dalje je teško, kao i prethodnih dana. Na kiseoničkoj terapiji je 25 pacijenata, od kojih je jedan (1) na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji,  dok su ostali pacijentii pod terapijom.

Na području Bijeljine I dalje je visok procenat pozitivnih na COVID 19 u odnosu na broj testiranih, (više od 20%), a nastavlja se i trend rasta broja pacijenata koji se upućuju u kovid bolnicu. Da bismo izbjegli katastastrofalan scenario, apelujemo na sve građane da se pridržavaju obaveznih i preporučenih mjera.

Podsjećamo da je nošenje maske obaveza i na otvorenom prostoru gdje nije moguće ostavriti distancu od dva (2) metra. Molimo vas da pored ove mjere lične zaštite, češto perete i dezinfikujete ruke i da izbjegavate veća okupljanja, jer to je najefikasniji način da sačuvate svoje i zdravlje ljudi oko vas, navodi se u saopštenju bijeljinske bolnice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 28. april: Nedjelja donosi energiju promjena

Nedjelja, 28. april 2024. godine, donosi energiju promjena i izazova za sve znakove. Ovo je dan koji poziva na...

BRAVO, MILICE! Gimnazijalka iz Kikinde osvojila 2 zlatne medalje iz fizike na Svetskom takmičenju u Turskoj! (foto)

Polaznica Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev“ i učenica druge godine Gimnazije, Milica Tomić, osvojila je dve zlatne medalje...

BIJELJINA: Simići iz Trnjaka imaju dugu tradiciju proizvodnje rakije i kuća od drveta (foto)

Jedan od učesnika 13. Međunarodnog sajma turizma i gastrokulture u Bijeljini su i voćnjaci Simić iz Trnjaka. "Mi...

Košarkaši Jahorine prvaci Srpske (foto)

Večeras je u Palama  odigrana i treća utakmica finalne serije doigravanja u okviru MD shop 1.MLRS. Košarkaši Jahorine su...