Zemljišne knjige za cijelu RS uskoro na internetu

Datum:

Share post:

Građani Srpske uskoro će moći putem interneta da pristupe zemljišnim knjigama za cijelu teritoriju RS, kao i evidenciji knjige uloženih ugovora za područje Banjaluke.

Republička uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove (RUGIP) Republike Srpske trenutno radi na uspostavljanju više elektronskih servisa.

Pomoćnik direktora za informacione tehnologije katastra nepokretnosti Stanko Svitlica rekao je da je otvorena i šalter sala u područnoj kancelariji Banjaluka gdje je građanima data mogućnost razgovora sa službenicima jednom sedmično.

„Osnovan je katastar sa preko 250 katastarskih opština, uz registar cijena nepokretnosti uspostavljen je i centralni adresni registar i omogućeno je da građani brže ostvare uvid u evidencije RUGIP-a“, kazao je Svitlica na današnjem prijemu za predstavnike medija.

Najavio je da će uskoro na web stranici RUGIP-a biti dostupni novi servisi.

„Pustićemo uskoro javni uvid u zemljišne knjige za cijelu teritoriju Srpske, kao i evidenciju knjige uloženih ugovora za područje Banjaluke. Potpisali smo i sporazume sa APIF-om i MUP-om o razmjeni podataka što predstavlja važan korak ka ostvarivanju koncepta e-uprave“, naglasio je Svitlica.
 
Svitlica je najavio i intenzivniji rad na uspostavi katastra nepokretnosti i e-servisa, od kojih će jedan biti i e-šalter koji će omogućiti građanima on-line podnošenje zahtjeva i izdavanje podataka.
Rekao je da je RUGIP tokom prethodne godine imao niz sastanaka na kojima je u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj sagledano stanje u zemljišnim knjigama.

Istakao je kako je RUGIP na sajmu nekretnina i investicija osvojio šampionsku titulu.

Svitlica se u ime RUGIP-a zahvalio predstavnicima medija na podršci i izrazio nadu da će saradnja i dalje biti profesionalna u interesu javnosti.

Izvor: capital.ba
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Snažan zemljotres u Hrvatskoj, osjetilo se i u BiH

Zemljotres jačine 4,7 stepeni po Rihteru registrovan je na području Hrvatske u ranim jutarnjim satima. Kako javlja ЕMSC, potres...

VRIJEME DANAS umjereno oblačno uz moguću kišu

Ujutru i prepodne umereno do pretežno oblačno uz slabu kišu ponegde. Zatim toplo i promenljivo uz sunčane periode...

KUDA IDE PARTIZAN? Bez titule 7 godina, dug 45 miliona evra, igrači bježe

Igor Duljaj je još jedan u nizu trenera koji su potrošeni i koji su platili ceh lošem radu...

Odbornici SO Ugljevik jednoglasni na tematskoj sjednici: UGLJEVIK NE DA RUDNO BOGATSTVO I OBRAZ!

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sjednici jednoglasno su donijeli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija...