Za rad 120 udruženja iz budžeta grada 230.000 KM godišnje

Datum:

Share post:

Za uspješan rad 120 udruženja građana u Bijeljini iz lokalnog budžeta se godišnje izdvaja 230.000 KM, rekao je danas gradonačelnik Mićo Mićić.

Na tradicionalnom novogodišnjem i božićnom prijemu u Gradskoj upravi Mićić je zahvalio predstavnicima nevladinih organizacija i naveo da, kao spona gradske vlasti i krajnjih korisnika, svojim radom pomažu u poboljšanju kvaliteta života građana u različitim oblastima i čine društvo humanijim i funkcionalnijim.

Prema riječima gradonačelnika, sa 100.000 KM iz lokalnog budžeta finansiraju materijalni troškovi udruženja građana, a 130.000 KM izdvaja se kao podrška za njihove projekte.

"Sretni smo što imamo mnogo udruženja građana koja su vrlo uspješna i aktivno rade, te kroz korisne projekte doprinose uočavanju i rješavanju problema i boljem životu građana, naročito najosjetljivijih kategorija stanovništva", ocijenio je Mićić.

Predstavnici udruženja zahvalili su Gradskoj upravi za podršku koja im omogućava i privlačenje donatorskih sredstva kroz brojne projekte čiji je krajnji cilj bolji kvalitet života građana Bijeljine, te povećava vidljivost u društvu najosjetljivijih kategorija stanovništva.

Izvor: srna.rs

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“PACIJENT GOTOV“: Obukao se kao hirurg pa „operisao“ pečeno janje za 1. maj (video)

Bosanci i Hercegovci su prepoznatljivi po dobrom humoru, a jedan zanimljiv video dolazi nam iz Bosanske Krupe. Kako roštiljanje...

Služba HMP Doma zdravlja Bijeljina na usluzi građanima 24/7 – 1. maj protekao bez intervencija karakterističnih za današnji praznik

Služba Hitne medicinske pomoći dostupna je građanima 24 sata, sedam dana u nedjelji, te je tako bilo i...

VUK JANKOVIĆ iz Trebinja OSVOJIO SREBRO na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (foto)

Učenik prvog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" u Trebinju Vuk Janković osvojio je srebrnu medalju na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi...

BIJELJINA: U Janji održan 11. memorijalni fudbalski turnir „Ibrahim, Ejjub i Osman“ (foto)

U Janji je nedavno održan 11. memorijalni fudbalski turnir "Ibrahim, Ejjub i Osman" koji baštini sjećanje na tri...