Antalija će od sutra do nedjelje, 3. marta, ugostiti predsjednike država, premijere i ministre inostranih poslova na jednom od najvećih diplomatskih foruma na svijetu, a na poziv turskog predsjednika Redžepa Tajipa Еrdogana forumu će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Tokom trodnevnog foruma planirano je da Dodik i Cvijanovićeva, osim učešća na forumu, održe niz bilateralnih sastanaka sa liderima brojnih zemalja.

Dodik je ranije rekao da je cilj njegovog odlaska u Antaliju na ovaj forum, koji se održava pod pokroviteljstvom Еrdogana, da Srpska ojača saradnju s partnerima i da se nastavi ekonomska aktivnost.

Osim šefova država i vlada, treći po redu Antalija diplomatski forum okupiće i pojedince iz svijeta biznisa, akademike, predstavnike mladih i medija.

Sveobuhvatna tema ovogodišnjeg foruma je „Unapređenje diplomatije u vremenima previranja“ koja, prema riječima organizatora, ima za cilj da posluži kao temeljno sredstvo za traženje mirnog izlaza iz turbulentnog perioda kroz koji svijet prolazi

Teku posljednje pripreme za doček šefova država i vlada iz cijelog svijeta u grad na obali Turske – Antaliju, koji će u narednih nekoliko dana biti svjetski centar kada je riječ o politici i ekonomiji.

Forum se održava u jednom od najljepših zdanja, odnosno ljetovališta u Turskoj gdje je sve u znaku foruma.

Spremna je svečana konferencijska sala u kojoj će sutra tokom otvaranja boraviti nekoliko stotina lidera, pojedinaca iz svijeta biznisa, predstavnika akademske zajednica, medija i mladih.

Za doček lidera i bilateralne sastanke pripremljene su i posebne sale, a već sada za praćenje takvih sastanaka vlada veliko interesovanja novinara.

Na ulicama grada prisutan je veliki broj policijskih snaga i vojske, dok su znatne mjere obezbjeđenja prisutne i na ulazu u kompleks u kojem se održava trodnevni skup.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име