Povodom saopštenja Kabineta Gradonačelnika Bijeljine o potraživanjima po osnovu komunalne naknade i takse, oglasila su se bijeljinska preduzeća “Pobjeda” i “CityMall” pomenuta u tekstu odnosno saopštenju za javnost Kabineta Gradonačelnika Bijeljine.

KABINET GRADONAČELNIKA: Transparentnost ne izostaje – potraživanja po osnovu komunalne naknade i takse na uvid javnosti (foto)

Naime, riječ je o preduzećima „Pobjeda“ i City Mall“ iz Bijeljine koji su demantovali navode Kabineta Gradonačelnika. 

„Ovom prilikom demantujemo sve navode koje se odnose na iznose potraživanja/dugovanja, te statuse samih predmeta.

Naime, Rješenjem Gradske uprave Grada Bijeljina broj 02/3-416-1-23645/19 od dana 16.08.2019. godine, društvu “CITY MALL” d.o.o Bijeljina je utvđena godišnja komunalna naknada u iznosu od 21.693,60 KM.

Nakon pokretanja postupka, Okružni sud je dana 29.06.2021. godine donio PRESUDU kojim je poništeno prethodno navedeno rješenje Gradske uprave Grada Bijeljina. Donošenjem ovakve presude, društvu “CITY MALL” d.o.o Bijeljina je ukinuta obaveza obračuna i plaćanja komunalne naknade.

Na osnovu rješenja Opštine Bijeljina 02/3-416-1-2420/11 od 29.12.2011.godine Robnoj kući “POBJEDA” a.d Bijeljina (pravni slijednik “POBJEDA” d.o.o Bijeljina) određena je godišnja komunalna naknada u iznosu 15.293,28 KM.

Dana 18.02.2021. godine od strane Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju je doneseno rješenje broj 15.03-370-146/20 kojim je poništeno rješenje Gradske uprave. Poništavanjem prethodno navedenog rješenja, prestala je obaveza obračuna i plaćanja komunalne naknade.

Podaci koji su objavljeni u saopštenju Kabineta Gradonačelnika, u kome se navodi da društvo “CITY MALL” d.o.o Bijeljina duguje iznos od 97.621,20 KM, a društvo “POBJEDA” d.o.o Bijeljina 195.037,78 KM su neistiniti i nisu tačni. Status predmeta, koji je naveden u koloni 4. takođe je neistinit. Po istim postoje PRESUDE ili poništenje rješenja, a ni u kom slučaju se ne radi o postupku žalbe.

Objavljeni podaci su “vjerovatno“ propust koordinacije Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine sa Odjeljenjem za Finansije. Evidentno je da odjeljenje za Finansije ne posjeduju informaciju ili dokument koji dokazuje nepostojanje pravosnažnih rješenja za obračun, isposostavu faktura i dodatna zaduženja navedenih pravnih subjekata“, navodi se u saopštenju preduzeća „Pobjeda“ i „City Mall“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име