Broj 1412 za pomoć djeci na Kosovu i Metohiji pozvalo oko 20.000 građana Srpske

Datum:

Share post:

Na humanitarni broj 1412 upućeno je oko 20.000 poziva od 1. do 16. decembra u okviru humanitarne akcije “Za dječiji osmijeh, bolesnu djecu i mlade ometene u razvoju na Kosovu i Metohiji”, rekao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Ovaj odbor pokrenuo je humanitarnu akciju, koju su podržali Vlada Republike Srpske, osnovne, srednje škole i lokalne zajednice u Srpskoj.

– Do 31. decembra očekujemo još veći odziv građana, institucija, osnovnih i srednjih škola, privatnih i javnih preduzeća i lokalnih zajednica. Prikupljena sredstva uručićemo 11. januara u Zvečanu, na drugoj humanitarnoj akademiji, Udruženju roditelja `Podrži me` iz Kosovske Mitrovice koje ima 126 teško bolesne djece i mladih ometenih u razvoju – najavio je Arlov.

On je ponovo apelovao da građani Srpske pozovu broj 1412 do 31. decembra i doniraju jednu KM.

– Vjerujemo u humanost Republike Srpske, koja je do sada pokazala mnogo razumijevanja za Srbe na Kosovu i Metohiji – naglasio je Arlov.

Osim pozivom na broj 1412, građani mogu donirati novac na žiro-račun Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji broj 5551000034196445, sa naznakom “Pomoć bolesnoj djeci i mladima na Kosovu i Metohiji”.

 

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...

“PACIJENT GOTOV“: Obukao se kao hirurg pa „operisao“ pečeno janje za 1. maj (video)

Bosanci i Hercegovci su prepoznatljivi po dobrom humoru, a jedan zanimljiv video dolazi nam iz Bosanske Krupe. Kako roštiljanje...

Služba HMP Doma zdravlja Bijeljina na usluzi građanima 24/7 – 1. maj protekao bez intervencija karakterističnih za današnji praznik

Služba Hitne medicinske pomoći dostupna je građanima 24 sata, sedam dana u nedjelji, te je tako bilo i...