Vesna Malešević se zaljubila u lov. Već dvije godine je rame uz rame sa lovcima u šumama Srpske.

Ljubav prema lovstvu prenijeli su joj braća i otac. Oni su je naučili sve što zna. A zna mnogo. Mi smo je zatekli u lovu na šakale.

„Najbitnije je biti strpljen, polako, mirne ruke, dobrog pogleda i reagovati na vrijeme. To je najbitnije. Je l’ teško primjetiti šakala u prirodi? Oni su jako lukavi, veoma mudre životinje, ali upravo to što trebamo biti mirni da lov bude uspješan“, kaže Vesna, inače član LU „Kozara“ iz Laktaša.

A žene u lovu mogu biti i te kako uspješne, priča nam Nedeljko Simić iz Prnjavora. Šakale je čekao par stotina metara od Vesne.

„To je strašna ljubav. Ko se u to zaljubi ne može se to nikako opisati. Ima tu jedna moja drugarica, odmah tu dole, niže. To je još dijete. Jel neobično kada vidite ženu u lovu? Nije neobično zato što se one tako lijepo ponašaju, lijep je prijatelj“, rekao je Simić iz LU „Borik“.

U Lovačkom savezu Srpske je ukupno 147 žena. One su okupljene u Damskom klubu. Sa svojim muškim kolegama idu u lov, ali imaju i posebne damske lovove. Ove dame ruše predrasude da lov, ipak, nije samo za jači pol. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име