DOM ZA STARA LICA ''SVETI NIKOLA'' – od 1. juna usluga patronaže

Datum:

Share post:

Rukovodstvo Doma za stara lica „Sveti Nikola“, Gojsovac, odluku o zabrani pacijenata, kao preventivnu mjeru, donio je 12. februara.

„Od 12. februara u našoj Ustanovi nema posjeta. Na osnovu proglašenja vanredne situacije od 16. marta, mi smo imali kontakte sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, gdje smo odgovarali na razne njihove upite. Tada smo, prema njihovom protokolu, izvršili i testiranje zaposlenih na Covid-19 i ti testovi su bili negativni“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini direktor Doma za stara lica Cvijetin Milivojević.

 
U toku trajanja vanredne situacije, Dom „Sveti Nikola“ je prisustvovao sastanku domova za stara lica i Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina.

„Od Grada Bijeljina smo dobili potrebnu podršku u vidu zaštitne opreme koja nam je bila potrebna, a u skladu sa mogućnostima Grada Bijeljine i Štabom za vanredne situacije. Moram istaći da nam je taj sastanak bio jako koristan“, naveo je Milivojević.

On je dodao da je Dom „Sveti Nikola“ svakodnevno u kontaktu sa Institutom za javno zdravstvo RS oko budućih koraka vezanih za prijem novih korisnika u njihovu ustanovu. Isto tako, imali su odličnu saradnju sa Domom zdravlja i bijeljinskom Bolnicom „Sveti Vračevi“.

„Od kako su na stanju preporučene mjere, mi nismo primali nove korisnike u Dom, a bitno je naglasiti da je još uvijek je na snazi zabrana posjeta korisnicima“, istakao je Milivojević.

Milivojević je napomenuo da su se korisnici Doma dobro prilagodili trenutnoj situaciji i da su poštovali sve preporučene mjere i odgovorno se ponašali. To je jedan od razloga zbog kojih nisu imali nikakvih problema, niti pojavu virusa u Ustanovi.

Nova usluga kućne njege (patronaža)
Na osnovu Rješenja o radu koje im je izdalo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, u okviru dozvole za rad, Dom može da pruža i usluge kućne njege, odnosno patronaže, koju počinju da pružaju od 1. juna tekuće godine.

„U našoj ponudi, postojaće tri paketa usluga, osnovni, dodatni i paket plus. Osnovni paket u trajanju od jedan sat vremena u kućnoj posjeti dnevno uključuje dolazak medicinskog radnika na kućnu adresu, mjerenje krvnog pritiska kao i tjelesne temperature, kontrolu šećera u krvi (po potrebi), spremanje i davanje terapije, kupanje jednom sedmično. Dodatni paket usluga u trajanju od dva sata uz osnovni paket podrazumijeva presvlačenje korisnika, kupanje po potrebi, donošenje dva topla obroka iz vlastite kuhinje te hranjenje po potrebi, nabavka lijekova za potrebe korisnika, pranje i peglanje gardarobe (veša) u vlastitoj vešernici. Dodatni paket plus uključuje uslugu prevoza korisnika kod ljekara uz pratnju medicinskog radnika“, najavio je Milivojević.

Više informacija vezani za rad doma i uslugu patronaže, možete dobiti na +387 65 561 333 (viber), ili putem elektronske pošte: info@domsvetinikola.com.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

 U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u ponedjeljak, 6. maja, donijeće odluku o raspisivanju lokalnih izbora...

Omladina SDS Bijeljina u nedjelju organizuje druženje sa sugrađanima

Omladina SDS-a organizuje druženje sa sugrađanima povodom Vaskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika u nedjelju, 5. maja sa početkom...

Pokret za Bijeljinu na Veliki petak poslao poruku sugrađanima (foto)

U susret najradosnijem danu Hristovom vaskrsenju, Pokret za Bijeljinu je 3. godinu za redom organizovao podjelu vaskršnjih jaja...

Protivgradna zaštita juče ispalila 17 raketa na području Republike Srpske

Protivgradna zaštita dejstvovala je sa 17 protivgradnih raketa na području Republike Srpske. Tokom jučerašnjeg dana, od 14.28 do 16.50...