Pedagoški fakultet iz Bijeljine organizovao je drugi po redu Avantura kamp, ovoga puta zimski kamp. Oko stotinjak osnovaca jutros se zaputio ka Divčibarama.

Prvi Avantura kamp održan je ljetos na Tari, a zbog velikog interesovanja, odlučeno je da se organizuje i zimski kamp kako bi djeca uživala u zimskim čarima.

Dalibor Stević, dekan Pedagoškog fakulteta, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini, da su zadovoljni odzivom mališana što potvrđuje da je ljetni kamp bio uspješan i veoma interesantan mališanima.

„Zimski kamp je podijeljen u dvije smjene. Mališani su jako zadovoljni, kao i roditelji. Vrijeme nas je poslužilo, od danas počinje da pada sneg, tako da imamo odlične pretpostavke da kamp uspije. Mi smo od danas do 18. januara, u dvije smjene, na Divčibarama. Prva smjena traje do 13.januara, a od 13. do 18.januara imamo drugu smjenu. Nadam se da ćemo ispuniti sve ono što smo planirali za mališane, a to su aktivnosti na snijegu, kao što je skijanje, sankanje, imaćemo i testiranje njihovih sposobnosti, aktivnosti iz domaćinstva, folklora, kreativnih radionica, odnosno, jedan vid osamostaljivanja djece uz pregled aktivnosti koje su prije svega, zdrave, kao i sam boravak na planini“, rekao je Stević.

Govoreći o proteklom ljetnom kampu, Stević je istakao da je ljetni kamp imao dobre rezultate, s obzirom da sve aktivnosti koje su bile planirane i ostvarene, djeca su mnoge od njih prvi put doživjela, vidjela ili radila.

„Naš motiv je da sklonimo djecu od telefona, igrica, internet sadržaja i da im pokažemo na koji način mogu da se zabave, a da im to bude korisno i da nauče neke nove stvari“, rekao je Stević za Dešavanja u Bijeljini.

Uz osmijeh i radost, roditelji su jutros ispratili svoje mališane na pravo zimsko uživanje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име