U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću, tradicionalno,  u svim pravoslavnim hramovima na području opštine Šamac večernjom liturgijom i nalaganjem badnjaka obilježeno je Badnje veče.Svi hramovi na šamačkoj opštini večeras su bili mjesto vjere, tradicije, prazničkog saboranja i druženja.

Badnjake su osveštali sveštenici sa šamačkog područja koji su nakon večernjeg bogosluženja i okupljenima čestitali Badnje veče, kao pripremu za obilježavanje najradosnijeg praznika – Rođenje Hristovo.

Večernjoj službi, osveštanju i nalaganju badnjaka u Obudovcu i Gornjoj Slatini prisustvovao je  tradicionalno i načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević koji je ovom prilikom pravoslavnim vjernicima čestitao Badnje veče.

„Večeras, zajedno sa svojim vjernim narodom  Obudovca i Gornje Slatine, večernjim bogosluženjem i molitvom dočekali smo Badnje veče  uz tradicionalno paljenje Badnjaka,“rekao je Milićević dodajući da Badnjak, sveto drvo  unesu u vaše domove zdravlje, mir i radost, a njegov oganj neka zagrije i spuni vaša srca, da u zajedničkoj vjeri, okupljeni u porodičnoj sreći sa radošću dočekamo sutrašnji najradosniji hrišćanski praznik.

Službama bdijenja i paljenja badnjaka u pravoslavnom  hramu  u Gornjoj  Crkvini, prisustvovao je predsjednik Skupštine Simo Varadinović.

Takođe, u impozantnom broju vjernika sa šamačkog područja Badnjak su u porti crkve Svetog Velikomučenika Dimitrija, a
službe su održane u  Gornjoj Slatini, Gajevima, Obudovcu, Srpskoj Tišini, Brvniku, Batkuši i Lugovima  najavljeno je  rođenje Hrista Spasitelja čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji događaj za hrišćanstvo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име