Gradski odbor DEMOS Bijeljina organizovao je prijem za medije, ali i godišnju konferenciju za medije kako bi sumirali utiske o protekloj godini.

„Već tradicionalno se okupljano Evo već pokozna koji put. Hvala Bogu vrijeme pred novu godinu okupljamo sve predstavnike medija ovdje na području grada Bijeljine da se zahvalimo za vašu korektnu saravadnju sa Gradskim odborom Demosa u prošloj 2023. godini. Svi mi koji se bavimo politikom i svi članovi i simpatiziri Demosa, a isto tako i ostali građani, su svjedoci da je 2023. godina bila godina sa mnogo izazova, jedna od težih godina. Još uvijek mnogo, mnogo posljedica ostalo je od doba korone koja je jako ostavila loše efekte na ekonomiju i na mnogo toga što je potrebno običnom građanu za život“, rekao je Dakić, predsjednik GO DEMOS Bijeljina.

Milan Dakić, predsjednik GO DEMOS

Prema njegovim riječima, DEMOS ima razloga da bude zadovoljan.

„Uspjeli smo doći do svojih građana i biti dostupni svojim građanima, svim našim glasačima koji su kazali povjerenje, koji su glasali za nas i koji su vjerovali u nas. DEMOS se u 2024. godini nada da će nastaviti ovim tempom proširenja, jer u protekla tri do četiri mjeseca imamo mnogo novih osoba koje dolazi u GO. Imamo, kako u Bijeljini, tako i na regiji, a i širom Republike Srpske, konstantan porast naših simpatizera, novih članova koji žele s nama zajedno da se bave politikom i da zajedno probamo da napravimo bolje sutra“, istakao je Dakić.

Dakić je izrazio nadu da će u 2024. godini da ostane u dobrim odnosima sa svim predstavnicima medija i da ostanu dosljedni svojim riječima, svojim djelima i povjerenju koje imaju kod građana. 

Slaviša Vujanović, odbornik DEMOS u Skupštini Grada Bijeljina, rekao je da je situacija u Gradu Bijeljina u 2023. godini bila komplikovana.

„Poslije opoziva, poznato je da Gradonačelnik sa saradnicima ne dolazi na Skupštinu, da određene odluke i ne idu u skupštinsku proceduru. Danas smo imali temu usvajanja budžeta i rebalansa budžeta Grada Bijeljina. Rebalans budžeta nije usvojen, dok je budžet za narednu godinu usvojen. Smatram da budžet mora biti razvojni, u interesu Grada Bijeljine, svi se moramo ponašati odgovorno i prema gradu i prema sugrađanima, jer i odbonici i Gradonačelnik imamo odgovornost prema građanima. Smatram da u proteklom periodu Bijeljina stagnira, da može bolje, da mora bolje, da je u interesu svih nas da radimo i da sarađamo“, naveo je Vujanović.

Slaviša Vujanović, odbornik DEMOS u Skupštini Grada Bijeljina

On je istakao da smatra da su odbornici DEMOS-a u Skupštini Grada bijeljina bili konstruktivni u radu skupštinske većine i da je bio spreman na saradnju i sa odbornicima i sa Gradonačelnikom, a sve u cilju razvoja Grada Bijeljina.

„Nesaradnja koja je, nažalost, trenutno na snazi, ne čini nikome dobro, šteti razvoju Grada, našim sugrađanima i to se u narednom periodu mora promijeniti. U narednoj godini želimo i dalje da budemo konstruktivni partneri, da sarađujemo i da ostvarimo saradnju sa predstavnicima Gradske uprave, jer trenutna situacija ne ide nikome u prilog, niti je u interesu. Bijeljina je drugi grad po veličini u RS i ona mora da se razvija bolje, da bude predvodnik u razvoju RS. To je i jedna od mojih želja u narednoj godini – da Bijeljina i politički i u svakom drugom smislu se razvija u najboljem pravcu“, zaključio je Vujanović.

Članovi GO DEMOS su u ime svih članova stranke poželjeli sve najbolje sugrađanima Bijeljine u narednoj, 2024. godini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име