Anastasija Gogić Bijeljina

Udruženje za edukaciju i razvoj „Dignitet“ u suradnji s Skupštinom mladih Grada Mostara je predstavilo rezultate projekta „Zakon i Ja“, koji je napisan s ciljem aktiviranja mladih u Mostaru.

Naša sugrađanka i bivša učenica Gimnazije „Filip Višnjić“, Anastasija Gogić, kao ambasadorica Koledža ujedinjenog svijeta, učestvovala je u projektu „Zakon i ja“, osmišljenog od strane Udruženja Dignitet.

Također, projekt je napisan s ciljem uspostavljanja njihove saradnje s vlastima i omladinskim organizacijama, istovremeno pružajući uvid u njihova prava prema Zakonu o mladima FBiH, saopšteno je iz Udruženja.

Svrha projekta jeste promovisanje uspjeha mladih ljudi, diskusije koliko mladi ljudi doprinose svom gradu djelujući tako aktivno i kao inspiracija drugima da se pokrenu i preuzmu inicijativu.

Kroz niz ključnih aktivnosti, projekt je obuhvatio sastanke s predstavnicima srednjih škola, vlasti i nevladinih organizacija, istraživanje na temu Zakon o mladima FBiH, obilazak svih škola na području Mostara održavanjem 20 radionica „Zakon i Ja“ na temu Zakon o mladima FBiH, a na radionicama je učestvovalo 325 mladih ljudi.

Projekt je podržan u okviru projekta „Mostar – Prostori koji pokreću“ kojeg primjenjuje češka neprofitna organizacija „People in need“ s partnerima „Everday peace indicators“, Agencijom lokalne demokratije, OKC Abrašević i udruženjem „Nešto više“, a financijski podržava Vlada Velike Britanije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име