KAZNE DO 9.000 KM: Uredbi predsjednice Srpske o ZABRANI izazivanja PANIKE i nereda

Datum:

Share post:

Zabranjuje se iznošenje ili prenošenje lažnih vijesti ili tvrđenja kojima se izaziva panika ili teže narušava javni red ili mir, ili onemogućava ili značajnije ometa sprovođenje odluka i mjera državnih organa, drugih institucija ili organizacija koje vrše javna ovlaštenja.Zabrana iz stava 1. ovog člana odnosi se i na radnje učinjene putem sredstava javnog informisanja, društvenih mreža ili drugih sličnih sredstava.

To je navedeno u Uredbi sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja, koju je danas donijela predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Kada je riječ o sankcijama, za kršenje ove Uredbe kazniće se fizičko lice novčanom kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM, pravno lice novčanom kaznom od 3.000 do 9.000 KM, a odgovorna osoba u pravnom licu biće kažnjena novčano od 1.000 do 3.000 maraka.Budući da je Uredba upravo objavljena u Službenom glasniku RS, stupiće na snagu dan kasnije, dakle sutra, a kako piše u njoj, na potvrdu Narodnoj skupštini RS biće podnesena čim parlament bude u mogućnosti da se sastane.
 

Ova uredba je donesena na inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a predsjednica Cvijanović se prije njenog donošenja konsultovala sa rukovodstvom Vlade i Narodne skupštine Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...