Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i Odjeljenje za finansije grada Bijeljina dostavili su Skupštini grada Bijeljina “Nacrt rebalansa budžeta grada Bijeljina za 2023. godinu’’, saznaje portal Dešavanja u Bijeljini.

“Nacrt rebalansa budžeta grada Bijeljina za 2023. godinu’’ je dostavljen Skupštini grada na razmatranje i usvajanje, odnosno upućen je u skupštinsku proceduru od strane Gradonačelnika i Odjeljenja za finansije grada Bijeljina.

Skupština grada će biti održana u petak, 15. decembra 2023. godine u bijeljinskom Centru za kulturu sa početkom u 10.00 časova.

Podsjećanja radi, nakon što nacrt rebalansa budžeta grada Bijeljina za 2023. godinu bude upućen u skupštinsku proceduru, minimalan rok za sazivanje i održavanje sjednice Skupštine grada na kojoj isti može biti razmatran je 7 dana od upućivanja poziva za sjednicu, zajedno sa dnevnim redom i materijalima.

Nakon eventualnog usvajanja Nacrta rebalansa budžeta grada Bijeljina za 2023. godinu, tek treba da uslijede javne rasprave gdje će budžetski korisnici imati mogućnost da daju svoje prijedloge, primjedbe i sugestije na Nacrt rebalansa budžeta.

Dalja procedura koja je predviđena jeste da se nakon provođenja javne rasprave, od strane Gradonačelnika i Odjeljenja za finansije razmatraju prijedlozi, primjedbe i sugestije upućeni u toku javne rasrpave, te da se nakon nakon uvrštavanja istih prijedlog rebalansa budžeta upućuje Ministarstvu finansija u Vladi Republike Srpske na davanje saglasnosti.

Nakon dobijene saglasnosti, stiču se uslovi da se prijedlog nacrta rebalansa Budžeta uputi na sjednicu Skupštine grada na razmatranje i usvajanje, takođe sa minimalnim rokom od 7 dana za sazivanje i održavanje sjednice, od dana upućivanja poziva za sjednicu, zajedno sa dnevnim redom i materijalima. Takođe, nakon eventualnog usvajanja prijedloga rebalansa budžeta grada za 2023. godinu, potrebno je isti objaviti u Službenom glasniku grada i taj akt stupa na snagu protekom 8 dana od dana objave.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име