Zli jezici kažu “šta odaš po tim Mjesnim zajednicama, uradi nešto“.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nastavlja obilazak Mjesnih zajednica u Semberiji te svakodnevno o toj aktivnosti izvještava javnost.

Zli jezici kažu “šta odaš po tim Mjesnim zajednicama, uradi nešto“

’’Zli jezici kažu “šta odaš po tim Mjesnim zajednicama, uradi nešto“. A ja odgovaram- hodam i obilazim sve i jednu mjesnu zajednicu van izborne kampanje, na licu mjesta uvjeravamo se u realno stanje stvari, direktno od mještana slušamo o problemima i potrebama njihovih mjesnih zajednica. Jedini sam gradonačelnik/načelnik koji je pokrenuo ovu vrstu programa, a da nije u okviru kampanje i da nije u predizbornom periodu’’, piše na svom FB nalogu Ljubiša Petrović.

’’Kao što znate program posjeta Mjesnih zajednica započeli smo još prošle godine, daleko prije izborne godine, i nadam se da ćemo uspjeti da obiđemo sve i jednu mjesnu zajednicu u ovoj godini, a ako to ne bude do kraja ove kalendarske godine onda će zasigurno to biti do kraja januara 2024. godine’’, podsjeća Petrović.

Petrović ističe da nije dužan da to radi kao i da nije u obavezi da svoje slobodno vrijeme posle posla koristi da razgovara sa ljudima po Mjesnim zajednicama, ni njegovi saradnici ni on, ali da ipak obilaze građane, dolaze im na prag iako nikada ranije to nije bila praksa!

Prednost za ulaganje imaće one MZ u koje nije nikako ulagano ili u koje je uloženo najmanje

’’Ne samo što dolazimo, već uredno bilježimo sve probleme, objavljujemo izvještaje i radimo u pravcu rješavanja istih. Neki problemi se mogu riješiti brže, neki sporije, za neke nema dovoljno finansijskih sredstava, za neku problematiku postoje objektivne zakonske prepreke… Nikada svi nećete biti zadovoljni, a nije mi to cilj, cilj mi je da moja savjest bude mirna, da znam da sam vas obišao i uradio onoliko koliko sam mogao i kako sam mogao’’, nastavlja Petrović.

Gradonačelnik Petrović napominje da će prilikom sastavljanja prijedloga budžeta za 2024. godinu dobrano sa svojim saradnicima proučiti sve i jedan izvještaj sa posjeta MZ, te da će prednost za ulaganje imaće one MZ u koje nije nikako ulagano ili u koje je uloženo najmanje, uz obavještenje da za neke MZ nije objavljen izvještaj posjeta, ali će i to biti realizovano do kraja ove godine.

’’Sljedeće godine tokom jula i avgusta, neposredno prije početka kampanje, svakodnevno će biti objavljivani izvještaji, šta je tokom mog mandata urađeno u svakoj MZ ponaosob, po stavkama i tačnim finansijskim kalkulacijama – asfaltiranje, ulaganje u Dom kuluture, školu, vrtić, igralište, crkvu i samu parohiju, KUD, sportske klubove, organizovanje manifestacija, uređenje kružnih tokova… Dakle sve crno na bijelo uz tačnu finansijsku konstrukciju kako po godinama tako i ukupnu za vrijeme mog mandata’’, piše dalje Petrović ujedno nagovještavajući i svoje naredne korake ka građanima.

Kada budem otpočeo sa kampanjom, štampane izvještaje ću nositi i podijeliti svima

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine napominje da kada bude otpočeo sa kampanjom, da će štampane izvještaje nositi i podijeliti svima koji budu prisutni, tako da će se znati šta je, kako i koliko uradio sa svojim timom i svojim saradnicima i to kao gradonačelnik bez skupštinske većine, bez podrške republičke vlasti i sa brojnim podmetanjima i opstrukcijama te da će u kampanju ući sa obrazom tako da svakog može pogledati u oči!

’’Najdostupniji sam kao gradonačelnik u svakom smislu te riječi, pored programa posjeta MZ, komunikaciju ostvarujem bez problema sa građanima i putem društvenih mreža, organizovali smo ispred odjeljenja nebrojeno puta program Otvorenih vrata gdje ste imali slobodu da bez zakazivanja dođete i razgovarate sa nadležnima“, podsjeća Petrović

Slobodno se šetam gradom

’’Ja se slobodno šetam gradom, u kupovinu idem sam, gorivo na pumpi sipam sam, možete me vidjeti u šetnji, parku, na autobuskoj stanici, u restoranu, ne krijem se, koračam ovim gradom podignute glave i čistog obraza. Svima ne mogu stići da odgovorim na poruke i pozive jer sam ja jedan, a ovaj grad ima preko 100.000 stanovnika, dnevni broj poruka je prosječno 200 samo na telefonu i ovdje na fejsbuku prosječno 250, jasno je da mnogi ostanu uskraćeni za direktnu komunikaciju, ali naprosto je nemoguće“, piše dalje Petrović.

’’I dok ovaj tekst pišem, ja sam u kabinetu i pregledam poštu, među tom poštom su i vaši mejlovi i pisma, sve i jedno pismo bude pročitano i zahtjev razmotren. Problemi se svi ne mogu riješiti, jer ja čarobnjak nisam, ali jesam čovjek koji je stao kao niko nikada ranije uz svoj narod i svoj grad i odlično znam da većina vas to prepoznaje, vidi i cijeni“, napominje Petrović.

’’Nastavljamo koračati ispravnim putem, onim putem koji je duži i trnovitiji, ali koji je jedini put koji je Bogu i pravdi mio“ zaključio je svoje obraćanje Ljubiša Petrović uz poruku građanima ’’Živi i zdravi mi bili!’’.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име