Diko Diksi Jovanović iz Bijeljine, član je slavne generacije FK “Proleter“ Dvorovi koja se na uvjerljiv način plasirala u tadašnju 3. ligu SFRJ a kasnije zabilježila istorijske rezultate u takmičenju te lige.

Diko je ponikao u juniorima FK “Radnik“ Bijeljina gdje je i igrao a u Dvorove je došao u sezoni 1971/1972 kao vrsni half igrač, odnosno kako se tada zvalo, zadnji centarhalf, poziciju koju je igrao i u kojoj je zbog specifične visine i znanja dominirao.

Često je znao biti i u vrhu napada, kod prekida, kada je neprikosnovenom igrom glavom postizao pogodke od kojih su mnogi bili značajni i vrjedni. Proveo je u Dvorovima nekoliko fudbalskih sezona i ostavio neizbrisiv trag u pisanju istorije Proletera.

Diko Jovanović, stoji, krajnji desno

Kasnije, Diko nastupa i za FK “Podrinje“ iz Janje, ponovo u Radniku a po završetku karijere se posvećuje trenerskom poslu, najviše u Podrinju iz Janje, potom FK “Mladost“ iz Velike Obarske.

Jedan dio trenerske karijere provodi i u inostranstvu, tačnije na Bahreinima a i danas aktivno radi u omladinskim ekipama FK “Radnik“ iz Bijeljine.

DIKO JOVANOVIĆ – novo,staro ime ponovo u FK ’’Radnik’’ Bijeljina (foto)

Ostala je neizbrisiva povezanosti Dike i Dvorovljana, tako da i sada on je uvijek drag gost u Dvorovima

a uvijek uzima učešća u tradicionalnom druženju veterana Proletera.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име