Zabrinuti roditelji djece koja borave u privatnim vrtićima, na području Grada Bijeljina, obratili su se medijima sa pritužbama da na njihove račune nisu uplaćene subvencije prema Odluci Skupštine Grada Bijeljina. 

Portal Dešavanja u Bijeljini se obratio Gradskoj upravi ovim povodom, međutim, ni nakon dvadeset dana, nismo dobili odgovor na pitanje u vezi sa isplatama podsticaja za djecu koja borave u privatnim vrtićima.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević kaže da je subvencija za boravak djece u privatnim vrtićima u Gradu Bijeljina, prvi put uvedena 2021. godine, a da je od tada do 13. septembra sa 10% povećana na 30% od ukupnog iznosa.

„U tom smislu ne postoji ništa sporno. Odluka je stupila na snagu objavom u Službenom glasniku. Imam informacije da se taj dio u posljednje vrijeme ne isplaćuje roditeljima, ali nemam informaciju šta se dešava sa isplatama. Na Gradonačelniku i Gradskoj upravi je da, kao i prethodnih godina, isplati podsticaje roditeljima. Roditelji djece koja borave u privatnim vrtićima plaćaju skoro 300KM, dok se u javnom vrtiću plaća oko 170 KM, znači skoro duplo manje“, objasnio je Đurđević i istakao da nedostatak finansija ne može biti izgovor:

„Nadam se da ovdje nije slučaj, a, nažalost, čini mi se da jeste, da zbog neke politike neko odlučuje da ne želi da isplaćuje taj novac. Takođe, izgovor ne može i ne smije biti da li ima novca u budžetu na toj stavci ili ne, jer su Gradonačelnik i Grad Bijeljina u toku ove godine radili ozbiljne relokacije sredstava, višemilionske, jednostranim aktima, gdje su neke stavke bile recimo 30.000KM i povećavane su na 200.000 do 300.000 KM. Djeca ne smiju da ispaštaju i ova isplata mora biti prioritet“, naveo je Đurđević i rekao da mu je potpuno u redu ukoliko će doći da isplate koja kasni zbog slabijeg punjenja budžeta, ali nijedan drugi izgovor nije u redu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име