Sastanka opozicije u Republici Srpskoj, na kojem bi trebalo da se pokuša postići dogovor o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima, još nema ni na vidiku, ali su zato opozicione partije požurile s jednostranim objavljivanjem svojih kandidata za gradonačelnike najvećih gradova.

Tako je, između ostalog, već poznato da će PDP za gradonačelnika Banjaluke ponovo kandidovati aktuelnog gradonačelnika, Draška Stanivukovića, a Narodni front Jelene Trivić, gotovo sigurno, takođe će imati svog kandidata za prvog čovjeka najvećeg grada u Srpskoj.

Iako to još zvanično nije objavljeno, predsjednica Narodnog fronta skoro sigurno će izaći na crtu svom dojučerašnjem najvjernijem stranačkom saborcu iz PDP, a, prema određenim informacijama, Gradski odbor SDS takođe bi mogao da kandiduje nekog iz svojih redova za gradonačelnika Banjaluke.

U Bijeljini je situacija, iako do izbora ima skoro godinu dana, takođe prilično jasna, pa će sadašnji gradonačelnik iz SDS, Ljubiša Petrović, bez prethodnog usaglašavanja stavova opozicionara ponovo biti kandidat za gradonačelnika tog grada.

Dodaje da razlog zbog kojeg u Srpskoj ne postoji jedinstvo opozicije leži u tome što najveće opozicione stranke, prema njegovim riječima, ne mogu da usaglase svoje ideologije, programe i ciljeve kako bi se formirala jedinstvena opozicija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име